DuList IN

Franu Maškoviću i Doris Šarić Kukuljica izmakao ‘Zlatni studio’. Ovo su dobitnici

Franu Maškoviću i Doris Šarić Kukuljica izmakao 'Zlatni studio'. Ovo su dobitnici

Večeras smo doznali dobitnike šeste medijske nagrade ‘Zlatni studio’ za ostvarenja iz područja filma, kazališta, televizije, radija i glazbe u protekloj godini. Stručni žiri je predložio najzapaženije, a publika svojim glasovima birala one najbolje – najbolji film, televizijsku seriju, pjesmu, kazališnu predstavu, kazališnog glumca i glumicu, radijsku postaju, TV reality show, TV zabavu, emisiju, nova lica na glazbenoj sceni te na filmu i u kazalištu, najboljeg televizijskog voditelja ili voditeljicu, novinarku ili novinara, pjevačicu, pjevača, filmskog glumca i glumicu, radijski glas te koncert godine, navodi HRT. U posebnoj kategoriji Novi medij dodijeljena je nagrada za najboljeg TikTokera.

Program su ove subote vodili Jelena Glišić i Mirko Fodor, uz pomoć poznatih i slavnih lica, a program dodjele svojim izvedbama obogatili među ostalim i Severina, Petar Grašo, Zorica Kondža, Matija Cvek.

DOBITNICI:

U kategoriji koncerta godine nominirani su: koncert Petra Graše u Areni Zagreb, Massimov koncert u Areni Zagreb te ‘Dovoljno je reći Aki‘ Parnog Valjka, također u Areni Zagreb. Koncertom godine proglašen je ‘Dovoljno je reći Aki‘ Parnog Valjka.

U kategoriji najboljeg pjevača nominirani su Matija Cvek, Petar Grašo i Massimo, a Zlatni Studio pripao je Massimu, kojemu je ovo treći po redu. U njegovo ime preuzeo ga je Boris Horvat, direktor izdavačke kuće Aquarius Records.

U kategoriji najbolje pjevačice nominirane su Mia Dimšić, Doris Dragović i Zorica Kondža. Zlatni Studio za najbolju pjevačicu osvojila je Zorica Kondža.

U kategoriji najbolje pjesme nominirane su: ‘Dani koji sjaje‘ Pavela te Sanje, Marinka i Zeca, zatim ‘Guilty Pleasure‘ Mije Dimšić s kojom nas je predstavljala i na prošlogodišnjem Eurosongu te ‘Trebaš li me‘ Matije Cveka i Eni Jurišić. Zlatni Studio za najbolju pjesmu dobivaju Matija Cvek i Eni Jurišić za pjesmu ‘Trebaš li me‘.

U kategoriji najboljeg novog lica na glazbenoj sceni nominirani su Alen Đuras, Eni Jurišić i Filip Rudan. Zlatni Studio osvaja Alen Đuras.

U kategoriji najboljeg TV voditelja/voditeljice nominirani su: Antonija Blaće (RTL), Duško Ćurlić (HTV) i Igor Mešin (Nova TV), a Zlatni Studio osvojio je Duško Ćurlić s HTV-a.

U kategoriji najbolje TV emisije nominirani su: ‘Dnevnik Nove TV‘, ‘Stani na otoku‘ (HTV) te ‘Stanje nacije‘ (RTL). Zlatni Studio osvojila je emisija ‘Stanje nacije‘ (RTL).

U kategoriji najboljeg TV novinara ili novinarke nominirani su Robert Knjaz (HTV), Silvana Menđušić (RTL) i Martina Validžić (HTV), a Zlatni Studio osvaja Robert Knjaz (HTV).

U kategoriji najbolje domaće TV serije nominirani su: ‘Kumovi‘ (Nova TV), ‘Nestali 2‘ (HTV) i ‘Područje bez signala‘ (HTV). Zlatni Studio osvaja serija ‘Nestali 2‘ (HTV).

U kategoriji najbolje TV zabave nominirani su: ‘A strana‘ HTV-a, ‘Ples sa zvijezdama‘ Nove TV i ‘Potjera‘ HTV-a. Zlatni Studio osvaja ‘Ples sa zvijezdama‘ Nove TV.

U kategoriji najbolji reality show nominirani su ‘Masterchef‘ Nove TV, ‘Supertalent‘ Nove TV i ‘Život na vagi‘ RTL televizije. Zlatni Studio za najbolji reality show osvojio je MasterChef Nove TV.

U kategoriji najbolje kazališne predstave nominirane su ‘Braća Karamazovi‘, redatelja Olivera Frljića i kazališta ZeKaeM, ‘Mnogo vike nizašto‘ redatelja Krešimira Dolenčića i ZGK Komedija te ‘Tena – kronika raspada jedne ljepote‘ GDK Gavella, GK ‘Joza Ivakić‘ Vinkovci, Ludens teatra, CUK Bjelovar i GK Požega. Najbolja predstava je ‘Tena – kronika raspada jedne ljepote‘.

Nominirani u kategoriji najbolje muške kazališne uloge: Dušan Bućan za ulogu Don Juanovog sluge u predstavi ‘Don Juan‘, Frano Mašković za ulogu u ‘Buri‘ Arterarija i Teatra &TD te Filip Šovagović za ulogu oca Jerka u predstavi ‘Tena – kronika raspada jedne ljepote‘. Zlatni Studio osvojio je Filip Šovagović.

U kategoriji najbolje ženske kazališne uloge nominirane su Linda Begonja za ulogu Grušenjke u predstavi ‘Braća Karamazovi‘ kazališta ZeKaeM, Nives Ivanković za ulogu Kalonike u predstavi ‘LizistRATa‘ HNK Split te Doris Šarić Kukuljica za ulogu Christine u predstavi ‘Svjetlo pada‘ kazališta ZeKaeM. Pobjednica je Nives Ivanković.

U kategoriji Novo lice u kazalištu i filmu nominirani su Lovro Juraga za ulogu Momka u predstavi ‘Don Juan‘, Pavle Matuško za ulogu Štuke u filmu ‘Šesti autobus‘ te Ognjen Milovanović za ulogu Claudija u ‘Mnogo vike nizašto‘. Zlatni Studio osvojio je Lovro Juraga.

U novoj, šestoj kategoriji ‘Naj TikTok lice godine‘, koju je predstavio putem video zida reprezentativac Bruno Petković, nominirani su Laura Pavlović (Sirkorii), Leon Kosanović (Picek69) te Antonio Milošević (Tunafasader). Nagradu Zlatni Studio za Naj TikTok lice godine osvojio je Antonio Milošević.

Za najbolju radijsku postaju nominirani su Alfa BBR, Radio Dalmacija i Radio Rijeka, a nagrada je pripala radiju Alfa BBR.

Za najbolji radijski glas nominirani su Iva Pavletić Crnić (Radio Rijeka), Mario Lipovšek Battifiaca (Radio Istra) i Dario Maradin (Otvoreni), a nagrada Zlatni Studio pripala je Mariju Lipovšeku Battifiaci.

Među nominiranima za najbolji film su ‘Marginalci‘ Ljubomira i Jana Kerekeša, Nosila je rubac črleni‘ redatelja Gorana Dukića te ‘Šesti autobus‘ redatelja Eduarda Galića. Zlatni Studio za najbolji film pripao je filmu ‘Šesti autobus‘ redatelja Eduarda Galića.

Nominirani u kategoriji najboljeg filmskog glumca: Čitatelji Studija najviše su glasova dodijelili trojici glumaca: Predragu Mikiju Manojloviću za ulogu u filmu ‘Stric‘, Roku Sikavici za ulogu u filmu Stric‘ te Ljubi Zečeviću za ulogu u filmu ‘Nosila je rubac črleni‘. Zlatni Studio u kategoriji najboljeg filmskog glumca pripao je Predragu Mikiju Manojloviću za ulogu u ‘Stricu‘.

U kategoriji najbolje filmske glumice nominirane su Nataša Dorčić za ulogu u filmu Nosila je rubac črleni‘, Ivana Roščić za ulogu u filmu ‘Stric‘ te Nina Violić za ulogu u filmu ‘Baci se na pod‘. Pobjednica je Nina Violić.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist