Grad

FRANKOVIĆ ZA BRITANSKE MEDIJE: ‘Dubrovnik je siguran grad, imamo situaciju pod kontrolom’

FRANKOVIĆ ZA BRITANSKE MEDIJE: 'Dubrovnik je siguran grad, imamo situaciju pod kontrolom'

Odluka britanske vlade odrazit će se na ekonomiju Dubrovnika. Zbog malog broja zaraženih COVIDom-19 i niti jednog zaraženog turista pokušali smo razgovarati s njima da nas isključe iz mjera kojima je obuhvaćena čitava Hrvatsku, međutim, nismo bili uspješni. No, nadam da to neće odvratiti one stanovnike Velike Britanije koje žele doći da to i naprave – poručio je gradonačelnik Mato Franković u četvrtak navečer prilikom intervjua za jednu od vodećih TV postaja u Velikoj Britaniji Sky News, a povodom stavljanja Hrvatske u crvenu zonu. Brojna otkazivanja rezervacija nisu nas obeshrabrila, komentirao je Franković, te se nada da će se bez obzira na trenutnu situaciju Britanci ipak povesti njemačkim primjerom koji su nas označili kao COVID-19 sigurnu regiju.

Čitav razgovr možete pogledati u videu dolje:

Također, gradonačelnik Mato Franković razgovarao je u petak i s engleskom radio postajom LBC radio. U komunikaciji s voditeljem Nickom Ferrarijem naglasio je kako je brojka zaraženih osoba koronavirusom u Dubrovniku niska. Istaknuo je ujedno kako vjeruje da će unatoč činjenici da je Hrvatska stavljena na crvenu listu Velike Britanije, Dubrovnik i dalje bilježiti posjete turista iz te zemlje.

– Dubrovnik je danas prelijep i čeka na Vas – poručio je gradonačelnik slušateljima LBC radija čija se slušanost broji u milijunima.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist