Grad

Franković: ‘Više nego ikad trebamo poticati na uključenost osoba s invaliditetom u društvo’

U povodu obilježavanja 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković svim osobama s invaliditetom upućuje čestitku:

‘Svake godine 3. prosinca obilježavamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Glavni cilj nam je poboljšanje kvalitete njihovih života kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom, kako bi se ublažile posljedice socijalne isključenosti, ali i senzibilizirala javnost na njihovu prisutnost u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Tim povodom želim od srca čestitati svim osobama s invaliditetom njihov dan, ali i udrugama te pojedincima koji im neumorno i predano pomažu i čine im život lakšim. Ova koronakriza zasigurno je sve vas posebno pogodila s obzirom da se i u normalnim okolnostima svakodnevno susrećete s raznovrsnim preprekama stoga više nego ikad trebamo svi skupa poticati na uključenost i nediskriminaciju osoba s invaliditetom jer su one vrijedan dio društva. Osjećaj empatije i volje za pomoć potrebitima trebaju nas voditi ne samo na dan obilježavanja već svakoga dana. Grad Dubrovnik će i dalje podupirati sve pojedince i udruge koje pomažu osobama s invaliditetom jer želimo da se osjećate sigurni, sretni i zadovoljni u svom gradu.

Još jednom vam upućujem najiskrenije čestitke uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom!

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković’.

Pročitajte još

Grad Dubrovnik dobio suglasnost ministarstva za izmjene i dopune GUP-a

Dulist

MJERA GRADA Stalna godišnja naknada za treće i svako daljnje dijete u 2021. raste na 850 tisuća kuna

Dulist

PROVJERILI SMO PONUDU POSLOVA Hoteli i restorani ‘ekipiraju’ se za sezonu, građevinari zapošljavaju ‘na veliko’

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija