Grad

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku povodom Dana dubrovačkih branitelja.

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Poštovani dubrovački branitelji,

Iako je prošla 31 godina, dubrovački Sveti Nikola i dalje je pun simbolike, dan kada se ponovno prisjećamo zastrašujućeg napada na Grad i dan kada, poštujući Vas i sve one koji su položili život na oltar Domovine, još jednom ističemo snagu Vaše žrtve.

Te teške jeseni ’91. godine Grad se u najžešćim bitkama branio od agresora, branio je svoju djecu i domove, a u toj smo bitci izgubili izuzetne ljude, naše najbolje sinove. Njihov život bio je zalog našeg mira.

U mislima su nam zato posebno oni koji više nisu s nama, branitelji koji su dali svoj život za slobodu, noseći na srcu hrvatski barjak, ali i onaj ”Libertas”, znajući da se sloboda ne prodaje ni za kakva blaga.

Hvala im još jednom za njihovu žrtvu, hvala i svima Vama koji ste tada spremno stali na branik Domovine. Grad Vam to nikada neće zaboraviti.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

NE ZABORAVITE Za Festu sv. Vlaha besplatan prijevoz Libertasom

Dulist

Stigla nam je Kandelora!

Dulist

‘Nafetani’ čempresi koji su stradali u studenom prošle godine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija