Aktualno

FRANKOVIĆ UPUTIO SUĆUT OBITELJI ‘Gospar Kunčević bio je pravi zaljubljenik u svoj posao i u ovaj Grad’

FRANKOVIĆ UPUTIO SUĆUT OBITELJI 'Gospar Kunčević bio je pravi zaljubljenik u svoj posao i u ovaj Grad'

U povodu smrti Ivice Kunčevića, kazališnog redatelja i dobitnika brojnih nagrada i priznanja, među njima i Nagrade Dubrovnika za životno djelo, gradonačelnik Mato Franković uputio je njegovoj obitelji poruku sućuti.

Prenosimo je u cijelosti.

Poštovana obitelji,

S tugom smo primili vijest kako nas je napustio Ivica Kunčević, naš vrhunski kazališni redatelj, tek koji dan pred početak još jednih Dubrovačkih ljetnih igara, koje će zauvijek nositi utisnut njegov pečat.

Grad Dubrovnik ove mu je godine dodijelio ‘Nagradu Dubrovnika za životno djelo’ za izniman doprinos dramskoj umjetnosti i kulturnom identitetu Dubrovnika, a osobito mi je drago da smo to uspjeli učiniti za njegova života i pokazati mu koliko ovaj Grad drži do svega što mu je u svom umjetničkom životu dao.

Gospar Kunčević bio je pravi zaljubljenik u svoj posao i u ovaj Grad, a kada bi se to dvoje spojilo dobivali smo čaroliju kakvu samo kazalište može tvoriti. Kao redatelj, a kasnije i ravnatelj dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara, pomaknuo je granice kazališne umjetnosti i hrvatske kulture općenito te svojim iznimnim i svestranim umjetničkim opusom trajno promovirao Dubrovnik i njegovo kulturno naslijeđe.

Ambijentalnost na dubrovačku gospar Kunčević itekako je dobro poznavao, uklapao je svoje predstave u dubrovačke povijesne i prirodne ambijente, radio u dosluhu s Gradom i zauvijek ostao u njegovim zakutcima.

Ostat će i u našem sjećanju, uz zahvalu za njegov veliki umjetnički doprinos.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist