Grad

FRANKOVIĆ ‘U novom azilu za životinje dobrodošle su sestre Sambrailo i svi koji žele volontirati’

FRANKOVIĆ 'U novom azilu za životinje dobrodošle su sestre Sambrailo i svi koji žele volontirati'

Gradonačelnik Mato Franković ovog je četvrtka detaljnije komentirao predavanje prikupljene dokumentacije za izgradnju azila za životinje. Na pitanje zbog čega je vijest o predavanju dokumentacije objavio neposredno pred izbore, Franković je komentirao kako ‘sve ima svoje vrijeme’ i da bi ‘volio da je prije dvije godine objavio da je Grad predao zahtjev za građevinsku dozvolu pa bi ga danas već bio otvorio’.

-Međutim, to nije tako bilo, trebalo je mijenjati prostorni plan, izraditi projektnu dokumentaciju, a kada je to sve riješeno, predali smo dokumentaciju za izgradnju. Nikada nije kasno – rekao je Franković.

Kompleks budućeg gradskog azila za prihvat napuštenih pasa i mačaka s područja Dubrovnika smješten je na predjelu Grabovice, protezat će se na površini obuhvata od 12.000 metara kvadratnih i činit će jedan od najvećih takvih objekata u Europi. Franković je istaknuo kako je azil, što se tiče površine, prilagođen svim standardima.

-Ukupna površina bit će viša od površine gradnje jer će se napraviti prostor gdje će se šetati psi i trenirati. Azil neće biti samo mjesto gdje će neodgovorni sugrađani ostavljati pse i prepuštati ih na brigu Gradu, već i mjesto gdje će sugrađani, ako moraju otputovati, moći tamo ostaviti kućnog ljubimca i o njemu će se skrbiti. U njemu će o kućnim ljubimcima svih sugrađana brigu voditi veterinari. Važno je istaknuti da će azil imati i edukativni karakter. Smatram da treba djecu iz vrtića i škola dovoditi u azil i pokazati da postoje oni koji su na brigu drugima ostavili životinje da oni to ne bi napravili kad narastu – naglasio je Franković.

Na novinarsko pitanje hoće li se u azilu pronaći mjesta za volontere i sestre Sambrailo iz Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, Franković je odgovorio kako će ‘apsolutno biti mjesta i da će volontirati svi koji to žele’.

-Znamo da životinje na Žrkovici nisu samo s područja Grada, već i županije. Brojku zaposlenih i sve ostalo u azilu, odredit će standardi struke. Sestrama Sambrailo i volonterima moramo zahvaliti zbog svega što sad rade za Grad Dubrovnik – istaknuo je Franković te je dodao kako najavljeno zatvaranje Grabovice ni na koji način ne utječe na lokaciju budućeg azila za životinje.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist