Aktualno

FRANKOVIĆ: Postigli smo dogovor, zastava će 6. prosinca biti podignuta na odašiljač na Srđu

FRANKOVIĆ: Postigli smo dogovor, zastava će 6. prosinca biti podignuta na odašiljač na Srđu

Zastava će 6. prosinca i ove godine biti podignuta na Toranj slobode na Srđu! Potvrdio je to dubrovački gradonačelnik Mato Franković ove subote nakon što su iz Udruge branitelja Dubrovnika istaknuli kako ove godine neće podići zastavu u čemu su ih spriječile Covid mjere pri ulasku u prostorije Odašiljača i veza.

-Uspjeli smo u suradnji s predsjednikom Udruge branitelja Dubrovnika gosparom Markom Mujanom i izvršnim direktorom Odašiljača i veza gospodinom Matom Boticom riješiti sve nedoumice i mogu vas izvijestiti da će zastava kao i dosadašnjih sedam godina biti postavljena na odašiljač kao trajan spomen na vraćanje trobojnice u ratnim danima, svaki put kad bi bila uništena – rekao je Franković.

Zahvalio je svima na razumijevanju te je naglasio kako se raduje što će jedan od simbola Dubrovnika opet biti tamo gdje pripada, na Srđu.

-Odluka stožera Civilne zaštite s jedne je strane, a s druge treba uvažiti želje brantelja i zahvaliti zaposlenicima Odašiljača i veza na svemu što čine i što su činili u Domovinskom ratu. Svake godine oni 6. prosinca polažu vijence za poginule u obrani Grada pa će tako i ove godine – podcrtao je gradonačelnik.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist