Politika

FRANKOVIĆ ODGOVARA VLAHUŠIĆU Poskupljujemo komunalnu naknadu, ali će ona i dalje biti niža nego u Rijeci, Samoboru, Zagrebu…

Gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na izjave gradskog vijećnika Andra Vlahušića ususret poskupljenju komunalne naknade za 25 posto. Razotrkiva njegove, kako ističe, manipulacije.
-Gradski vijećnik Andro Vlahušić u svom uobičajenom stilu po tko zna koji put nastoji dovesti dubrovačku javnost u zabludu. Ovaj put odlučio je uznemiriti javnost navodnim dramatičnim poskupljenjem komunalne naknade. Stoga moramo razotkriti njegove manipulacije. Komunalna naknada u Gradu Dubrovniku do sada je iznosila 6 kuna po kvadratu godišnje i kao takva je najniža među relevantnim gradovima. Primjerice u Rijeci ona iznosi 15,24 kn/godišnje, u Samoboru 10,20 u Zagrebu 10,44 kn, u Splitu 9,24 kn, u Šibeniku 8,40 kn, u Osijeku 7,80 kn, a u Zadru 7,68 kn. S novim usklađenjem cijena – sada će ona u Gradu iznositi 1 euro po kvadratu godišnje, Dubrovnik će i dalje imati najnižu cijenu od pobrojanih gradova. Isto tako, o ovoj je odluci provedeno i javno savjetovanje, a na njega se nitko, pa ni navodno zabrinuti vijećnik Vlahušić, nije niti javio. Dakle, vijećnik Vlahušić, koji je itekako imao prilike kroz nekoliko godina pokazati koliko mu je stalo do građana, samo želi bespotrebno uznemiravati sugrađane. Ukratko – samo još jedna Vlahušićeva neistina u nizu. A, ni ova mu, kao ni prethodne, neće proći u susretu s istinom – objasnio je gradonačelnik.

Pročitajte još

Hrvatska dobila novu političku stranku! Damir Vanđelić osnovao Republiku

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ Dubrovniku treba dodatnih pet tisuća postelja nakon dolaska Ryanaira

Dulist

ANTONIA KNEŽEVIĆ ODGOVARA NA PROZIVKE ‘Zgraža me kako HDZ-ovcima ne smetaju fekalije’

Dulist