Grad

‘OPRAVDANO I REALNO’ Od 1. kolovoza kreće naplata prostora i javnih površina u gradskom vlasništvu

Usuglašen je model naplate zakupa poslovnih prostora i javnih površina u razdoblju kolovoz-listopad, poručili su u utorak iz Gradske uprave. Naime, gradonačelnik Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima zakupaca prostora i javnih površina u vlasništvu Grada Dubrovnika, a na temu modela obračuna zakupnina u tromjesečnom razdoblju kolovoz – listopad 2021.

Na sastanku je iznesen te od strane zakupaca prihvaćen prijedlog da se u razdoblju od 1. kolovoza do 1. studenog 2021. zakupnine obračunavaju prema modelu 50 posto ugovorenih iznosa.

– Iako je lipanj donio reaktivaciju gospodarskih djelatnosti odlučili smo i kroz lipanj i srpanj produljiti valjanost aktualnih mjera jer želimo pomoći koliko možemo – istaknuo je gradonačelnik kazavši kako je prihvaćeni model naplate od 1. kolovoza realan i opravdan. Naglasio je kako se isti neće odnositi na one subjekte koji iz opravdanih razloga neće moći obavljati gospodarsku djelatnost odnosno na one kojima je odlukama Stožera onemogućen rad. Također je rekao da će takva odluka biti podložna promjenama u slučaju drastičnih poremećaja tržišta poput, neželjenog, ulaska u crvenu zonu i posljedičnog prestanka turističkog prometa.

– Ovom prilikom pozivamo i druge zakupodavce na primjenu sličnih modela obračuna koji će pomoći gospodarstvenicima i olakšati im ponovno pokretanje poslovanja – poručio je gradonačelnik.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i procijepljenosti opće populacije u Dubrovniku istaknuo je važnost primanja cjepiva i činjenicu da se većina turističkih djelatnika cijepila.

– Ako se ne trgnemo i počnemo se ponašati odgovorno efekt će biti veći broj zaraženih, ulazak u crvenu zonu i prestanak dolaska gostiju. Jer moramo biti svjesni da je cijena takvog stava možebitni ponovni gubitak sezone i ponavljanje prošlogodišnjoj scenarija, koji bi za grad gotovo u potpunosti ovisan o turizmu bio poguban – rekao je te kao pozitivan primjer izdvojio grad Rovinj koji je postigao procijepljenost od 80 posto što je gotovo dvostruko više od Dubrovnika gdje je procijepljenost 48 posto.

Pročitajte još

Dubrovački obrtnici dobili potpore u iznosu od milijun kuna

Dulist

RAZGOVOR S MIRSOM Udahnimo sadašnjost i izdahnimo prošlost. Stanimo na loptu i budimo bolji ljudi

Andrea Falkoni Račić

Od sutra izmjene u gradskom voznom redu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija