Aktualno

Franković o incidentu na Pilama: ‘Vinjeta služi samo za shuttle usluge koju vozač nije obavljao’

mato frankovic 3

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković osvrnuo se na nedavni incident na Pilama. Prokomentirao je zapravo izjavu Marka Zvone, voditelj poslovanja u obiteljskoj tvrtki Adriatic Sunsets d.o.o., čiji je autobus u ponedjeljak ujutro na Pilama naletio na podizni pneumatski stupić.

– Vinjeta služi isključivo za shuttle autobus. Sukladno ugovoru, dobije se vinjeta za shuttle i smije se voziti isključivo u svrhu pružanja usluge shuttle autobusa. U konkretnom slučaju, konkretni autoprijevoznik nije obavljao djelatnost shuttle autobusa, već je isključivo obavljao prijevoz dnevnog izletničkog programa. Takav program je dozvoljen na Pilama, ali je za njega potrebno prethodno kupiti slot, odnosno termin zaustavljanja. Konkretni prijevoznik je pokušao doći na Pile bez kupnje slota i na taj način osigurati sebi veću imovinsku korist jer nije platio slot – istaknuo je Franković osvrnuvši se na Zvoninu stranu priče objavljenu u današnjem tiskanom izadnju DuLista.

– Postoje oni koji poštuju pravila, ali i oni koji uzimaju sebi za pravo da plato Pila koriste kao prodajni štand. Značajni dio tih se odnosi na vlasnike cabrio buseva. Oni stoje na Pilama trideset ili više minuta gdje povlače ljude za rukav i prodaju vožnje cabrio busom. To nećemo dopustiti. Činjenica je da se iz videosnimke koju smo objavili, jasno vidi kako je prvi stupić nešto brži od drugih stupića, tako da onaj koji svakodnevno vozi cabrio bus zna da se tu dižu stupići. Nemoguće je da tvrdi da se iznenadio. Čime se iznenadio? S nečim što vidi već nekoliko dana u funkciji i s nečim što se priča već nekoliko mjeseci da će se uvesti? Ali i s time da kao vozač zna da nije vozio shuttle prijevoz, već izlet. Osim što je uništena imovina Grada Dubrovnika, nanesena je šteta Gradu jer se vozač zaletio u stup dok je prevozio goste. Možete zamisliti iskustvo koje su ti gosti doživjeli. I onda vlasnik te firme uzima sebi za pravo reći da je izvšen pokušaj ubojstva. To pokazuje koliko određeni pojedinci ne prežu pred bilo čemu da zarade nekoliko eura više – izjavio je Franković. Osvrnuo se i na situaciju koju je sam doživio na Pilama kao prolaznik.

– Jutros je žuti cabrio bus stao na autobusnu stanicu jer nije mogao ući na Pile. Tu je oduzeo pravo javnom gradskom prijevozniku i prodavao je izlet. Mislio je isključivo na sebe i svoj špag. U dogovoru s policijom od sada će češće biti policajac na Pilama, pokušat ćemo da neprestano bude. Čim je došao policajac u navedenoj situaciji, taj cabrio bus se udaljio i parkirao je na ulaz u garažu Hiltona i tamo nastavio prodavati izlet. Pa do kad više? Lani smo bili korektni kada smo im rekli da mogu doći na Pile i izvesti pet minuta ukrcaj i iskrcaj gostiju. Toga su se držali četiri i pol dana i nakon toga sve se vratilo na staro – rekao je Franković.

Pročitajte još

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

MORE U DUBROVNIKU NA 29.7 STUPNJEVA Novi hrvatski rekord

Dulist