Politika

FRANKOVIĆ O GARAŽI „Otkrilo se da je gradonačelnik manipulirao, obmanjivao i prijetio kolapsom Grada!“

FRANKOVIĆ O GARAŽI „Otkrilo se da je gradonačelnik manipulirao, obmanjivao i prijetio kolapsom Grada!“

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Mato Franković uputio je priopćenje za javnost povodom objave pisma namjere Privredne banke Zagreb o rješavanju financijskih problema Garaže na Ilijinoj glavici.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Objavljivanje pisma namjere Privredne banke Zagreb o rješavanju financijskih problema Garaže Dubrovnik otkrilo je da je po tko zna koji put u svom mandatu gradonačelnik Andro Vlahušić obmanjivao gradske vijećnike i javnost.

Naime, u silnoj želji da se usvoji proračun Grada za 2015. godinu, Vlahušić je neistinitim tvrdnjama nastojao izmanipulirao sveukupnu javnost govoreći da će u slučaju neizglasavanja proračuna doći do blokade i financijskog kolapsa Grada. Jasno, nije ni vijećnicima ni javnosti rekao činjenicu da je PBZ još 3. srpnja s predstavnicima Grada dogovorila, a u ovom pismu se to i ponavlja, da je rok za podmirenje potraživanja 31. prosinac ove godine.

Dakle, potpuno je nebitno što će se dogoditi s proračunom za sljedeću godinu u smislu ovih dogovora sa PBZ. Mi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici smatramo ovakvo postupanje gradonačelnika neodgovornim i tražimo da objasni građanima i vijećnicima zbog čega ih je obmanjivao.

Tražimo od gradonačelnika i da konačno objasni kako je zapravo zamislio riješiti pitanje duga prema Privrednoj banci Zagreb, jer je očito da cijelo vrijeme nešto skriva i da ne govori istinu. Također, želimo da javnosti objasni što se događa s vjerovnicima tvrtke „Ragusa parking“ u stečaju odnosno što je s njihovim potraživanjima.

Iz svega navedenoga nedvojbeno je da je gradonačelnik, unatoč postavljanju tabli s napisima iz dubrovačke prošlosti, još jednom otkrio da umjesto interesa Grada, s kojim se gotovo poistovjetio, očito zagovara nečije privatne interese.

S poštovanjem,

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik
Mato Franković, predsjednik“

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist