Politika

FRANKOVIĆ “Neka Vlahušić ‘Obliti privatorum publica curate’ stavi u svoj ured!”

FRANKOVIĆ “Neka Vlahušić ‘Obliti privatorum publica curate’ stavi u svoj ured!”

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Mato Franković uputio je priopćenje za javnost u kojem je reagirao na jučerašnje izjave gradonačelnika Vlahušića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelnikovo ‘Obliti privatorum publica curate’

Olako i ničim konkretnim potkrijepljeno pozivanje na glasoviti natpis iznad ulaznih vrata u nekadašnju vijećnicu u Kneževu dvoru – Zaboravite privatno, brinite o javnome – po tko zna koji put potvrđuje licemjerje gradonačelnika Grada Dubrovnika.

Proglašavajući sebe navodnim zaštitnikom siromašnih i potrebitih i uspoređujući svoj rad s legendom o Robin Hoodu, gradonačelnik je sve koji ga ne podržavaju nazvao Superhikom iz kultnog stripa ‘Alan Ford’, a koji otima siromašnima da bi davao bogatima. Pa je svima koji nisu kao on poručio da će poznatu izreku iz Dvora staviti iznad ulaza u sadašnju Gradsku vijećnicu.

Nije nam namjera tumačiti umišljaje aktualnog gradonačelnika o njegovom navodnom herojskom poslanju, ali ne možemo se ne zapitati odakle mu i mrva morala pozivati se na takav jedan natpis iz vremena nekada uspješnijeg Grada.

Odakle mu moral i pravo pozivati se na zaštitu javnog interesa pred privatnim, kada je upravo on prvi gradonačelnik u modernoj povijesti Grada koji je nepravomoćno osuđen upravo zbog toga što je na štetu javnog interesa pogodovao privatnome?

Odakle mu moral pozivati se na krilaticu Grada u kojemu bi bilo nemoguće da tvrtka gradonačelnikova brata (VIAM) sudjeluje kao podizvođač u radovima kojima je naručitelj upravo Grad i koja državi obećava vratiti porezni dug upravo preko budućih poslova s Gradom.

Stoga gradonačelniku predlažemo da za početak ovaj natpis stavi na neko vidljivo mjesto u svojoj kancelariji ili iznad ulaza u nju. Nadamo se da će mu ovom prilikom natpis „Obliti privatorum publica curate“ biti korisniji nego 2009. godine kada ga je stavio na predizborni plakat, a već godinu kasnije postao predmetom sudskog procesa zbog njegovog brutalnog kršenja.

Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik
Mato Franković, predsjednik”

Pročitajte još

Gradski vijećnici bez zamjerki na kulturu, stavove iskazali žutim i crvenim ‘palicama’

Andrea Falkoni Račić

Katarina Doršner: Je li gradnja zračne luke Trebinje novi oblik rata prema RH?

Andrea Falkoni Račić

Franković vlasnicima Dubine: Nitko vas nije istjerao, nego vam se više puta pomagalo

Andrea Falkoni Račić