Grad

Franković: Najveće licemjerstvo od HNS-a je prozivati Luku Dubrovnik

Franković: Najveće licemjerstvo od HNS-a je prozivati Luku Dubrovnik

Predsjednica HNS-a Dubrovnik Nataša Gabričević u objavi je na svom Facebooku ukazala na 16. točku dnevnog reda sutrašnje gradske sjednice. Riječ je o prijedlogu zaključka o prihvaćanju teksta Predugovora o prijenosu poslovnih udjela s Općinom Mljet. Navedenom točkom, naglasila je, ‘Mato Franković želi 4,35 milijuna kuna, novaca naših sugrađana, preusmjeriti na otkup dijelova Općine Mljet u trgovačkim društvima Grada’.

-Moramo se zapitati je li slučajno da Franković nije obavijestio javnost da je, naredbom kroz Skupštinu, iz Luke Dubrovnik povukao novac iz zadržane dobiti i time izravno spriječio razvoj Luke Dubrovnik? A eto, ovom točkom pokušava dodatno oštetiti naše sugrađane na način da skoro identičan iznos od više od 4 milijuna kuna usmjeri na ‘pomoć’ Općini Mljet koja takva prava mora i može ostvariti preko institucija države – napisala je među ostalim Gabričević i dodala: ‘Danas, nakon što je u tišini povukao milijune iz tvrtke Luka Dubrovnik, iste planira preusmjeriti u susjednu općinu, pri tome se ni ne osvrćući na svoje sugrađane i njihove potrebe’.

Franković je odgovorio na ove izjave istaknuvši da mu je žao ‘što jedna osoba koja je obnašala tako važnu dužnost u Gradu Dubrovniku, a to je vođenje Čistoće, nastavlja ili želi obmanjivati javnost’.

-Znamo kako je Čistoća Grada izgledala u vrijeme njezinog mandata, zatrpana odlagališta građevinskim otpadom. Mislim da se sugrađani toga jako dobro sjećaju – rekao je.

-Najveće licemjerstvo je od HNS-a prozivati Luku Dubrovnik. Vi znate da svake godine Luka Dubrovnik isplaćuje dividende jer to je dioničko društvo koje nije samo u vlasništvu Grada Dubrovnika. Tako je i ove godine isplaćena dividenda. Ovdje nema Luke Dubrovnik jer Grad Dubrovnik nije većinski vlasnik, ali da imate, onda bi se vidjelo koliko je stanje na računu Luke Dubrovnik. Nemojmo zaboraviti da je HNS želio uništiti Luku Dubrovnik i predati lučki terminal tursko-francuskom konzorciju koji bi onda korak po korak, u pet godina, u potpunosti izgasio Luku Dubrovnik. I danas mene HNS proziva zbog Luke Dubrovnik, to je najveće licemjerje na ovom svijetu. Ja sam sretan što ćemo mi do kraja mandata ove gradske uprave, sigurno dobiti prioritetnu koncesiju i što će Luka Dubrovnik i njena vrijednost biti desetorostruko veća, nego što je danas, a sigurno stostruko veća od onoga što su oni planirali napraviti s tursko-francuskim konzorcijem – istaknuo je Franković.

Među ostalim je naglasio da sutra neće kupiti udjele, samo se potvrđuje namjera buduće kupnje, kad se financijsko stanje u Gradu poboljša.

-Nama je bilo važno prekinuti ugovorni odnos prijevoza na području Općine Mljet koji je vršio Libertas Dubrovnik. Svake je godine ta linija proizvodila minus od 500 tisuća kuna. Toga više u budućnosti neće biti zahvaljujući našem dogovoru s Općinom Mljet. Mi i njih razumijemo jer nemaju puno poveznica s Gradom Dubrovnikom. Imaju udio u Vodovodu Dubrovnik, a Vodovod ne vrši nikakvu uslugu vodoopskrbe Mljeta nego to radi drugi izvršitelj – kazao je.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist