Aktualno

FRANKOVIĆ NAJAVIO ZIMSKI FESTIVAL ‘Ove smo godine najbolji sadržajem i kvalitetom u Hrvatskoj!’

FRANKOVIĆ NAJAVIO ZIMSKI FESTIVAL 'Ove smo godine najbolji sadržajem i kvalitetom u Hrvatskoj!'

Iako je zagrebački advent prostorno ‘jači’, Dubrovački zimski festival sadržajem i kvalitetom ove godine nema konkurenciju u Republici Hrvatskoj – izjavio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na današnjem predstavljanju Dubrovačkog zimskog festivala, koji će se održati od 2. prosinca 2017. do 6. siječnja 2018. godine.

-Zbog najavljenog nastupa Dina Merlina za Doček Nove godine, saznajem od dubrovačkih hotelijera i vlasnika privatnog smještaja da su zabilježili rast rezervacija. Ponosan sam što smo angažirali takvu regionalnu glazbenu zvijezdu. Za održavanje programa Dubrovačkog zimskog festivala izdvojili smo ukupno dva milijuna kuna. Samo za dekorativne elemente 450 tisuća kuna – rekao je Franković.

Franković je posebno naglasio podatak kako je festivalski program uključio sve dijelove grada.
-Svima smo dali prostora te smo prepoznali svaki dio grada, od Elafita i Primorja do Mokošice. Želimo da svi naši sugrađani osjećaju toplinu Božića svugdje, a ne samo na Stradunu. Također, u samoj noći Dočeka zastupljen je svaki žanr glazbe pa sam uvjeren da će Stradun biti pun – kazao je Franković.

Ovogodišnji, četvrti zaredom, Dubrovački zimski festival počet će u subotu 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće ispred Dubrovačke katedrale te paljenjem dekorativne blagdanske rasvjete uz Dubrovačku kolendu, čime će zasjati više od 900 svjetlosnih elemenata, a iste večeri pred Svetim Vlahom će nastupiti Gibonni. Na istom mjestu će se kroz vikende redati i drugi poznati glazbenici, kao što su Jacques Houdek, Massimo, Pavel, Marko Tolja Septet te The Frajle, dan uoči Dočeka.

Uz Dina Merlina na Dočeku sviraju Pravila igre i Songkillersi, a Dubrovčani će u 2018. godinu ući uz atraktivni vatromet. Tradicionalno, na prvi dan nove godine, na Stradunu će se točno u podne, uz Dubrovački simfonijski orkestar, pjenušac i kamenice, zaplesati valcer.

U danima veselja neće izostati ni Božićna bajka za najmlađe te kolendavanje, tradicionalni dubrovački običaj pjevanja kolendi dubrovačkim ulicama i trgovima, kao ni odlična ponuda ića i pića na ugostiteljskim i trgovačkim kućicama.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist