Grad

Franković na poziv UN-a i UNESCO-a održao panel o održivom turizmu

Franković na poziv UN-a i UNESCO-a održao panel o održivom turizmu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na okruglom stolu na temu održivog turizma u uvjetima nakon pandemije koronavirusa, a koji se održao virtualno u sklopu Regionalnog foruma održivog razvoja Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu (UNECE).

Jedini gradonačelnik među sudionicima četiri okrugla stola s ukupno 12 sesija zamišljenih kao uvod u zasjedanje Regionalnog foruma UNECE-a, predstavio je sve aktivnosti koje je gradska uprava od 2017. godine do danas poduzela s ciljem pozicioniranja Dubrovnika kao predvodnika održivog i odgovornog turizma na Mediteranu s naglaskom na strateški projekt „Poštujmo Grad“.

– Na početku mandata susreli smo se ozbiljnim prijetnjama koje nosi prekomjerni turizam, dok su danas turističke aktivnosti i turistički sektor pod utjecajem pandemije u potpunoj stagnaciji, ali gledamo optimistično i krizu smatramo idealnom prilikom za iznalaženje novih rješenja, novih ideja i vizija kako bi dodatno osnažili našu temeljnu gospodarsku granu – naglasio je gradonačelnik Franković tijekom svog izlaganja.

Tema ovogodišnjeg Regionalnog foruma Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu su odgovor na COVID-19 krizu i oporavak s naglaskom na održivosti.

UNECE je jedna od pet regionalnih komisija UN-a, osnovana 1947. sa sjedištem u Ženevi. Glavni joj je zadatak promicanje gospodarske suradnje među svojih 56 članica, među njima i Republike Hrvatske. U aktivnostima Komisije sudjeluje preko 70 organizacija i nevladinih udruga.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist