Grad

Franković na poziv UN-a i UNESCO-a održao panel o održivom turizmu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na okruglom stolu na temu održivog turizma u uvjetima nakon pandemije koronavirusa, a koji se održao virtualno u sklopu Regionalnog foruma održivog razvoja Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu (UNECE).

Jedini gradonačelnik među sudionicima četiri okrugla stola s ukupno 12 sesija zamišljenih kao uvod u zasjedanje Regionalnog foruma UNECE-a, predstavio je sve aktivnosti koje je gradska uprava od 2017. godine do danas poduzela s ciljem pozicioniranja Dubrovnika kao predvodnika održivog i odgovornog turizma na Mediteranu s naglaskom na strateški projekt „Poštujmo Grad“.

– Na početku mandata susreli smo se ozbiljnim prijetnjama koje nosi prekomjerni turizam, dok su danas turističke aktivnosti i turistički sektor pod utjecajem pandemije u potpunoj stagnaciji, ali gledamo optimistično i krizu smatramo idealnom prilikom za iznalaženje novih rješenja, novih ideja i vizija kako bi dodatno osnažili našu temeljnu gospodarsku granu – naglasio je gradonačelnik Franković tijekom svog izlaganja.

Tema ovogodišnjeg Regionalnog foruma Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu su odgovor na COVID-19 krizu i oporavak s naglaskom na održivosti.

UNECE je jedna od pet regionalnih komisija UN-a, osnovana 1947. sa sjedištem u Ženevi. Glavni joj je zadatak promicanje gospodarske suradnje među svojih 56 članica, među njima i Republike Hrvatske. U aktivnostima Komisije sudjeluje preko 70 organizacija i nevladinih udruga.

Pročitajte još

‘Ne možemo cijeli hrvatski turizam gledati kroz prizmu Istre. Dubrovnik je u znatno drukčijem položaju’

Dulist

Stanovi za mlade u Mokošici ‘zapeli’ na pravilniku Ministarstva financija koji se mora promijeniti

Dulist

‘JAVILO SE MALO LJUDI’ Grad poništio natječaj za ‘Medovićevog nasljednika’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija