Aktualno

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Gradonačelnik Mato Franković, koji ovog petka boravi u Mostaru, izjavio je kako Dubrovnik od Trebinja očekuje ispriku te da bez toga nema ni službene suradnje između ova dva grada.
-Prije svega mislim na dvanaestoro djece koja su poginula od granata koje su dolazile upravo iz općine Trebinje. U trenutku kada se ispriča za sve to što se dogodilo, ja sam apsolutno spreman sjesti, razgovarati i nastaviti suradnju na jednaki način kao što surađujemo s Kotorom i svim drugim gradovima u Crnoj Gori, odnosno svima onima koji su se ispričali – rekao je Franković odgovarajući na novinarsko pitanje, prenosi portal klix.ba.
Prisjetio se dubrovački gradonačelnik 6. prosinca 1991. godine, dana kada su iz Trebinja krenuli osvajački pohodi ka Dubrovniku, što je najgori dan u povijesti našega grada.

-Već dvije godine na 6. prosinca Republika Crna Gora šalje svog ambasadora da se pokloni dubrovačkim žrtvama pa zašto ne bi došao i gradonačelnik Trebinja, poklonio se dubrovačkim žrtvama i ispričao se dubrovačkim majkama te ih zamolio za oprost i krenuo dalje? – pitao je Franković.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić pak smatra kako se treba okrenuti budućnosti.
-Mislim da postoji prostor i da možemo surađivati jer je Trebinje uvijek bilo oslonjeno na Dubrovnik i veliki broj naših građana sada radi u Dubrovniku. Mislim da trebamo nastaviti suradnju, napraviti korak i ne vraćati se u 90-te i 40-te, nego brinuti o budućnosti kako nas, tako i naše djece – smatra Ćurić.

Pročitajte još

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist