Grad

Franković Dolini: U vašoj osobnosti je prepoznata istinska jednostavnost i skromnost

Franković Dolini: U vašoj osobnosti je prepoznata istinska jednostavnost i skromnost

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas člana župne zajednice sv. Mihajla iz Lapada Boža Dolinu kojemu je proteklog vikenda uručeno Papinsko odlikovanje ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ (Za Crkvu i Papu).

Naime, Božo Dolina ovim vrijednim priznanjem odlikovan je od vrhovnog poglavara Katoličke crkve Pape Franje zbog osobitog zalaganja i nesebičnog služenja svojoj župi, na čemu mu je ovom prilikom čestitao i gradonačelnik Franković.

-Želim vam prije svega čestitati u ime Grada Dubrovnika na ovom iznimnom postignuću i časti primitka odlikovanja od Svetog Oca. Vjerujem da je ovo za Vas i vašu obitelj nešto zaista posebno i neprocjenjivo. Župna zajednica prepoznala je u vašoj osobnosti onu istinsku jednostavnost i skromnost, ali prije svega ljubav prema Crkvi i bližnjemu, za što se u konačnici i odlikovani – istaknuo je u ovoj prigodi gradonačelnik.

Božo Dolina zahvalio je gradonačelniku na današnjem prijemu i poklonu kojeg mu je uručio kazavši kako mu je priznanje unijelo posebnu radost i zadovoljstvo kako u njegov život, tako i u život njegove obitelji.

Papinsko odlikovanje ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ najviše je priznanje koje se dodjeljuje laicima i kleru za ustrajnost u službi i vjernost Crkvi.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist