Grad

Franković Dolini: U vašoj osobnosti je prepoznata istinska jednostavnost i skromnost

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas člana župne zajednice sv. Mihajla iz Lapada Boža Dolinu kojemu je proteklog vikenda uručeno Papinsko odlikovanje ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ (Za Crkvu i Papu).

Naime, Božo Dolina ovim vrijednim priznanjem odlikovan je od vrhovnog poglavara Katoličke crkve Pape Franje zbog osobitog zalaganja i nesebičnog služenja svojoj župi, na čemu mu je ovom prilikom čestitao i gradonačelnik Franković.

-Želim vam prije svega čestitati u ime Grada Dubrovnika na ovom iznimnom postignuću i časti primitka odlikovanja od Svetog Oca. Vjerujem da je ovo za Vas i vašu obitelj nešto zaista posebno i neprocjenjivo. Župna zajednica prepoznala je u vašoj osobnosti onu istinsku jednostavnost i skromnost, ali prije svega ljubav prema Crkvi i bližnjemu, za što se u konačnici i odlikovani – istaknuo je u ovoj prigodi gradonačelnik.

Božo Dolina zahvalio je gradonačelniku na današnjem prijemu i poklonu kojeg mu je uručio kazavši kako mu je priznanje unijelo posebnu radost i zadovoljstvo kako u njegov život, tako i u život njegove obitelji.

Papinsko odlikovanje ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ najviše je priznanje koje se dodjeljuje laicima i kleru za ustrajnost u službi i vjernost Crkvi.

Pročitajte još

Dio gradilišta Lapadske obale i sutra zatvoren za sav promet i pješake

Dulist

Dio gradilišta Lapadske obale zatvara se zbog ugradnje betonskih elemenata

Dulist

SAFU: Ne postoji sumnja na nepravilnosti u Libertasu, dogodila se ljudska pogreška

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija