Grad

Francuski veleposlanici u Gimnaziji

Francuski veleposlanici u Gimnaziji

U svom nastupnom posjetu Gimnaziju Dubrovnik posjetili su gospodin i gospođa Meunier, akreditirani francuski veleposlanici u Republici Hrvatskoj u pratnji gospođe Adriane Kremenjaš-Daničić iz Europskog doma Dubrovnik, počasne konzulice Francuske u Dubrovniku.

U godini kada Gimnazija Dubrovnik obilježava svoju 90.obljetnicu upoznali su se s djelovanjem ove škole, posebice u učenju francuskog jezika brojnih generacija učenika, od kojih su se mnogi u nastavku svog školovanja odlučili za studij francuskog jezika i književnosti, prevođenja, ili nekih drugih područja kroz koje imaju kontakte i suradnju s francuskim institucijama i građanima.

Njihove ekselencije su došli u Dubrovnik u za nas najvažnije dane u godini: Festu svetoga Vlaha, kojega slave i časte svi građani i posjetitelji grada – stari, mladi, vjernici i oni koji ne vjeruju, katolici, pravoslavni, muslimani, jer taj je svetac neotuđivi dio identiteta ovoga grada.

Učenici 3. i 4. razreda Gimnazije Dubrovnik koji uče francuski u pratnji profesorica ove škole Ane Pavličević, Pavice Palunčić Beloša, Ane Peković i ravnateljice Katarine Tolja predstavili su školu i kazali par riječi o sebi, svom školovanju, svom Gradu i željama za daljnje školovanje.

Ravnateljica Katarina Tolja je kazala kako Gimnazija Dubrovnik ima dugogodišnju tradiciju učenja francuskog jezika i kako svake godine upisuje 20-tak učenika koji se opredijele za učenje ovog iznimno važnog jezika kroz kojeg upoznaju i francusku kulturu. U toj svojoj poliglotskoj orijentiranosti Gimnazija Dubrovnik vrlo rado surađuje s ustanovama kao što je Europski dom kako bi što više poticala i proširila učenje kako francuskog tako i ostalih stranih jezika. Navodi kako se u Gimnaziji Dubrovnik uz engleski i još jedan drugi strani jezik od ove školske godine nudi i treći strani jezik kroz fakultativnu nastavu. Zahvalila se njihovim ekselencijama na posjetu te ih pozvala na daljnju kulturološku i obrazovnu suradnju.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist