Aktualno

Fra Ivica Kyril Pavlović novi je predstojnik samostana u Pridvorju

Fra Ivica Kyril Pavlović novi je predstojnik Franjevačkog samostana Svetoga Vlaha u Pridvorju. Fra Ivica Kyril Pavlović na mjestu predstojnika zamijenio je fra Iva Kramara koji je smrtno stradao u nesreći u Dubokoj ljutoj 6. listopada.

Fra Ivica Kyril Pavlović rođen je 1973. godine u Koraću gdje je završio osnovnu školu, a potom i Franjevačku Klasičnu Gimnaziju u Visokom. Svoj franjevački habit fra Ivica obukao je u srpnju 1992. godine u crkvi sv. Ante Padovanskog u talijanskom gradu Campobassou, zatim u Monopoliu proveo je novicijatsku godinu i tu je 1993. položio prve privremene redovničke zavjete. Svečane zavjete položio je u rujnu 1997. godine u kapelici Provincijalata u Sarajevu. Filozofiju i teologiju je studirao u Samoboru, a nakon što je diplomirao zaređen je za svećenika u sarajevskoj katedrali na blagdan sv. Petra i Pavla. Godinu dana ranije u župi Breške zaređen je za đakona te je u franjevačkom samostanu Svetoga Duha u Fojnici obavljao đakonsku praksu.

Od 2002. do 2017. sudjelovao je u misionarskom projektu Franjevačkog Reda „Maroko“ te obavljao razne redovničke i svećeničke službe: definitor, tajnik Kustodije, gvardijan, župnik, dekan, član Svećeničkog i Pastoralnog Vijeća Nadbiskupije Rabat (Kraljevina Maroko) te njezinog Zbora konzultora. Od veljače do lipnja 2017. bio je župni vikar na Plehanu, a od 16. srpnja 2017. nalazi se na župi sv. Ante Padovanskog u Sivši na službi župnog vikara. Uz klasični arapski jezik, latinski i grčki, fra Ivica K. govori francuski, španjolski, talijanski, engleski i njemački, a služi se i suvremenim turskim jezikom te osnove suvremenog grčkog jezika, navode na službenim stranicama župe sv. Ante Padovanskog – Sivša.

Foto: župa sv. Ante Padovanskog – Sivša

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist