AktualnoGrad

FOTO/VIDEO Otvoreno golf igralište u ACI Marini Dubrovnik

FOTO/VIDEO Otvoreno golf igralište u ACI Marini Dubrovnik

U četvrtak u ACI marini Dubrovnik otvorena su nova golf vježbališta prema konceptu ‘Golf Range Concept’ što ga čini prvim takvim u Dubrovniku.

ACI marina u Dubrovniku tako je otvorila vrata atraktivnog golf vježbališta i mini golf igrališta unutar marine. Ovim projektom ACI marina Dubrovnik postaje prva marina koja nudi takav jedinstveni sadržaj svojim gostima. Projekt izgradnje ‘Golf Range Concept’ je najnovija ideja izgradnje golf vježbališta na površini veličine teniskog terena. Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Mato Franković koji se okušao u igranju golfa.

Svojom inovativnošću i odlično razrađenom koncepcijom Golf Range Concept promovira golf i čini ga dostupnim svima, a sastoji se od golf vježbališta i mini golf igrališta koje obuhvaća sve elemente profesionalnog golf igrališta na kojem se mogu vježbati svi udarci s pravih golf terena. Tako zamišljen, teren je pogodan za golfere i njihovu vježbu tijekom boravka u marini. Vježbalište je namijenjeno i svim početnicima, slučajnim prolaznicima, mještanima… svim zainteresiranima koji bi htjeli probati igrati golf, a nikada nisu držali golf palicu u rukama.

Golf vježbalište sadrži sljedeće elemente:

‘Putting green’ sa šest rupa, ‘Sand bunker’ – pješčana prepreka za igranje iz pijeska, ‘Chipping green’ – za kratku igru, ‘Practice nets’ – dva kaveza sa matama pozicioniranim za vježbanje dugih udaraca, mini golf igralište s devet raznovrsnih polja.

Projekt Golf Range Concept je građen na površini jednog teniskog terena odnosno na cca 600-800 m2. U izgradnji golf vježbališta korišteni su najsuvremeniji materijali i umjetna trava namijenjena upravo za golf što daje mogućnost da golf vježbalište bude otvoreno tijekom cijele godine.

Gostima je na raspolaganju i profesionalna golf oprema – Dunlop setovi odgovarajućih golf palica u torbama (i za dešnjake i za ljevake), posebni setovi za djecu po dobnim skupinama, loptice i košarice kao i mini golf palice i loptice – sve navedeno uključeno je u cijenu jednog sata igranja. Uz podršku golf animatora, svaki gost će moći naučiti svoje prve udarce i uživati u golfu. Kao zabava za cijelu obitelj tu je i moderno mini golf igralište od umjetne trave s devet raznovrsnih polja.

Novi golf sadržaj u ACI marini u Dubrovniku namijenjen je svim gostima nautičarima kao i svim posjetiteljima marine koji svoje vrijeme boravka u marini žele provesti aktivno.

Primjer Golf Range Concept-a u ACI marini Dubrovnik predstavlja pilot projekt kojim je podignuta ljestvica kvalitete usluge u marinama. Projekt će se nastaviti i u drugim ACI marinama pogodnima za takvu vrstu aktivnosti te će ACI marine postati jedinstvenim lancem marina sa standardiziranom ponudom ovakvih golf vježbališta.

Uz ceremoniju otvorenja za sve uzvanike organiziran je kratki turnir u Putting green-u uz bogate nagrade, te vježba golf udaraca i igra na mini golf terenu.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist