Kultura

FOTO/VIDEO Evo kako izgleda kad žena glumi Hamleta!

midsummer435

Ovogodišnji Midsummer Festival, koji se u Dubrovniku održava od 21. do 28. lipnja, predstavljen je jutros u palači Sponza. 

Kao govornici na presici sudjelovali su gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić, redateljica predstave Hamlet Helen Tenninson, producent i glumac Filip Krenus, izvršna producentica Brilliant Events Darija Mikulandra Žanetić, izvršna producentica Brilliant Events Jelena Maržić, te glavna glumica Helen Millar.

-Prije tri godine kad je sve počelo, većina nas pokretača je mislila da je to prvi i zadnji put da se to organizira. Ali vidimo da festival raste i ja kao gradonačelnik i građanin mogu reci da je ovo jedan predivan kulturni festival. Snaga ovog festivala pokazuje koliku snagu ima naš grad – izjavio je Andro Vlahušić.

Dubrovački Lovrjenac i engleska glumica Helen Millar u jednoj od najpoznatijih kazališnih uloga, Hamletu, obogatit će ovosezonsku kulturološku ponudu.

-Istinsko je zadovoljstvo režirati Hamleta i dovesti ga na jednu unikatnu scenu koja je Lovrjenac. Odabirom žene za ulogu Hamleta ova predstava dobiva novu dubinu – dodala je Helen Tenninson.

Posljednji govornik bio je ravnatelj Doma Marina Držića, Nikša Matić koji je najavio poseban glazbeno-scenski nastup ‘Shakespeare meets Držić’, kao najavu za sljedeću godinu u kojoj se slavi 450. obljetnica Marina Držića.

Za kraj ekipa iz Midsummer festivala pripremila je jedno iznenađenje, izvedbu dvije scene iz same predstave kako bi još malo zagolicali maštu prisutnih za ovu nesvakidašnju izvedbu klasičnog Shakespeareovog djela.

Pročitajte još

DUBROVAČKI SLIKAR IZVOR PENDE: Moram slikati u Gradu, iako malo brine o kulturi

Ivana Mijić Vulinović

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Pridvorju

Dulist

TIFLOLOŠKI MUZEJ U ZAGREBU Dubrovačka slikarica Anabel Zanze otvara izložbu NE-PRE-PRE-KE

Dulist