Urednički izbor

[FOTOGALERIJA / VIDEO] Oduzimaju dah! Pogledajte zračne akrobacije grupe ‘Krila Oluje’!

Nakon Svečane akademije održane u našem teatru, a povodom tri desetljeća od oslobođenja juga Hrvatske od agresora u Domovinskom ratu, uslijedio jee program u kojm su uživali brojni sugrađani i naši gosti okupljeni na Porporeli, Peskariji i Trgu oružja.

Riječ je o iznimnom, jedinstvenom programu Akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ‘Krila Oluje’.
Uslijedit će prezentacija tehničko-tehničkog zbora opreme i naoružanja Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova u Luci Gruž, a koji će trajati cijelo poslijepodne. S početkom u 18 sati održat će se i sveta misa koju će predvoditi dubrovački biskup mons. Roko Glasnović u našoj Katedrali.

Grupa ‘Krila Oluje’ imala je prvi službeni javni nastup povodom proslave desete obljetnice vojno-redarstvene Operacije Oluja, 5. kolovoza 2005. u Kninu, po kojoj je i dobila ime. Grupa je u istom sastavu prethodno zabilježila i jedan neslužbeni nastup prigodom otvaranja Europskog prvenstva u jedrenju 23. srpnja 2004. godine u Zadru.

Od kraja 2005. godine grupa leti u sastavu od pet zrakoplova, a prvi let u današnjem sastavu od 6 zrakoplova grupa je izvela 25. ožujka 2009., saznajemo iz podataka o ovom ‘zrakoplovnom fenomenu’. Vođa akro grupe je satnik Darko Belančić, a zrakoplovna flota sastoji se od Pilatusa PC-9.

Pročitajte još

ZMAJADA, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 8’

Dulist

Jeste li pluviofil?

Dulist

Mala, ali vrijedna ekipa iz ‘Male kuće’: Svoje igračke poklanjaju drugima!

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija