KulturaUrednički izbor

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

prirodoslovni muzej noc muzeja 2023000

Naše ustanove u kulturi pripremile su bogat i sadržajan program za 18. Noć muzeja na temu ‘Muzeji su važni!’. Već tradicionalnoj nacionaloj manifestaciji u organizaciji Hrvatskoj muzejskog društva pridružile su se tako i dubrovačke ustanove u kulturi – Dubrovački muzeji sa svojih šest lokacija, Umjetnička galerija Dubrovnik s tri lokacije, Muzej Domovinskog rata, Dom Marina Držića i Prirodoslovni muzej Dubrovnik. Uz stalne postave, koji se mogu razgledati, organizirani su i dodatni programi, uključujući i one za djecu.

Dubrovačka baština uključila se prvi put u program Noći muzeja i to arheološkom izložbom ‘Braća po oružju’ autora Boruta Križa i Hrvoja Potrebice postavljenom u četvrtoj lađi Lazareta. U ovoj se manifestaciji prvi put predstavlja i Sveučilište u Dubrovniku. Naime, Odjel za umjetnost i restauraciju u suradnji s Državnim arhivom u Rijeci organizira predavanje i izložbu ‘Projekt Bunker’ na Sveučilišnom kampusu. U Noći muzeja sudjeluje i Love Museum.

Zamisli u duhu 21. stoljeća
DuList je imao već jutros priliku ekskluzivno ‘zaviriti’ u novi postav Doma Marina Držića, u taj čarobni svijet Držićevih životnih pozornica. Tijekom manifestacije ‘Noć muzeja’ javnost je mogla obići novi, pomno osmišljen postav, a kojeg je svečano otvorila gradonačelnika Jelka Tepšić. Ovaj iskorak, potvrda je nastojanja, kako kaže, da ‘Držić bude uvijek istaknut kao jedan od najznačajnijih komediografa, ne samo naših prostora, nego i Europe’. Poželjela im je puno novih uspješnih projekata, posjetitelja, kao i zamisli koje su u ‘duhu 21. stoljeća pa nam Marina onda moderniziraju’, rekla je. Podsjetila je među ostalim kako je Noć muzeja protekle godine imala 90 tisuća posjetitelja.

Pročitajte još

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist