Sport

FOTOGALERIJA U Revelinu predstavljena maskota Europskog rukometnog prvenstva, a evo tko protiv koga igra!

FOTOGALERIJA U Revelinu predstavljena maskota Europskog rukometnog prvenstva, a evo tko protiv koga igra!

U Dubrovniku je u četvrtak održan kvalifikacijski ždrijeb za Europsko rukometno prvenstvo za muškarce koje će se održati u Hrvatskoj 2018. godine, a predstavljena je i maskota prvenstva dizajnirana prema hrvatskoj pasmini tornjak.

Nakon izvlačenja u prvoj skupini su tako Danska, Mađarska, Nizozemska i Latvia. U drugoj skupini su Poljska, Bjelorusija, Srbija, Rumunjska, u trećoj skupini susrest će se Španjolska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Finska, a u četvrtoj Island, Makedonija, Češka i Ukrajina. U petoj skupini su Njemačka, Slovenija, Portugal, Švicarska, u šestoj Švedska, Rusija, Crna Gora,Slovačka, a u posljednjoj sedmoj skupini kvalifikacija Francuska, Norveška, Litva i Belgija.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac rekao je nakon ždrijeba kako je Hrvatskoj cilj osvajanje zlata te zaokruživanje ciklusa jedinom medaljom koja nedostaje.
-Nama je cilj zaokruživanje ciklusa i osvajanje zlata kojeg jedino nemamo u svim našim medaljama.Mi imamo strašnu dobru reprezentaciju koja može pobijediti naročito ispred domaće publike. Ne treba bježati od odgovornosti, ali niti stvarati pritisak na reprezentaciju. Mislim da smo najbolji – rekao je Grahovac te dodao kako su pripreme za prvenstvo koje će se održati od 12. do 28 siječnja 2018. godine u Zagrebu, Poreču, Splitu i Varaždinu, već u tijeku.

Istaknuo je kako nakon ždrijeba nema tzv. ”skupina smrti”, no kako su dosta zanimljive druga i treća skupina u kojoj su Srbija i BiH.

Odgovarajući na novinarski upit o sigurnosnom aspektu prvenstva u kontekstu nedavnih terorističkih napada u Parizu i Belgiji, Grahovac je odgovorio kako su svi u HRS-u svjesni rizika te kako se velika pažnja poklanja sigurnosnom aspektu.

-Razmišlja se stalno o tome jer je to nešto što je sadašnjost i svjesni smo svi rizika i opasnosti kod organizacije ovakvog natjecanja i veliku pažnju ćemo posvetiti sigurnosnom aspektu –  rekao je Grahovac.
Inače, ime maskote još nije poznato, a iz organizacije su poručili kako će se ime birati putem nagradne igre.

Hrvatska kao domaćin ne prolazi kvalifikacijski dio turnira.

Pročitajte još

SQUARE VAS TREBA Druga polufinalna utakmica protiv Olmissuma

Dulist

Bulić, Oberan, Pavić i Šutalo na Europskom judo prvenstvu!

Dulist

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist