DuList IN

[FOTOGALERIJA] Tko je uživao na domjenku nakon ‘Ekvinocija’?

domjenak ekvinocijo

‘Ekvinocijo’ u režiji Krešimira Dolenčića, koji se premijerno u sklopu 75. Dubrovačkih ljetnih igara izveo u subotu navečer u Posatu, dignula je na noge dubrovačku publiku. Posebno je svojom glumom oduševila glumica Zrinka Cvitešić koja je utjelovila ulogu Jele. U publici je bio i njen partner Niko Kranjčar.
-Ne sjećam se da sam ikad toliko o nekoj ulozi razmišljala na dnevnoj bazi, između proba. Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele. I ono nekako što mi je najljepše je da sam u njoj pronašla sve neke žene iz svoje obitelji, žene zemlje, žene kamena, svoju ličku baku, svoju turanjsku baku, žene koje znam sa Brača. Nekako sve njih vidim u njoj. Tu mislim da je strašna veličina Vojnovićeva, gdje je on opisao neka lica, emocije, koje su nama dan danas bliske i iste, što je nevjerojatno – rekla je Cvitešić u razgovoru za DuList uoči premijere.
Nakon premijere, održan je i domjenak u Revelinu, a cijela postava ove očito izvanredne predstave nije skidala osmijehe s lica.

Pročitajte još

Tanja Matić Jovanović provodi godišnji odmor u rodnom Dubrovniku

Dulist

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist