DuList INGrad

FOTOGALERIJA: STAR WARS Donosimo što se događalo iza zatvorenog Straduna, vježbali izvrtanje jurilice?!

FOTOGALERIJA: STAR WARS Donosimo što se događalo iza zatvorenog Straduna, vježbali izvrtanje jurilice?!

Za potrebe snimanja osmog nastavka filma Star Wars, u srijedu navečer prvi put je zatvorena najpoznatija dubrovačka ulica Stradun.

 

Kako je večeras novinarima rekao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, odgovarajući na upit o zatvaranju Straduna za potrebe snimanja filma Space Bear, što je kodni naziv za Star Wars, riječ je o jednom od najsloženijih filmskih projekata na svijetu.
– Stradun se večeras prvi put zatvara, ovo je sigurno jedan od najsloženijih filmskih projekata u povijesti filma. To je zahtjevan proces, a mi smo sretni što se nalazimo u Dubrovniku koji je domaćin ovakvom značajnom filmu –  rekao je Vlahušić te dodao kako će za potrebe snimanja Stradunom biti otežano kretanje noću.
– Ja bih se zahvalio producentima što su uzeli maksimalno u obzir život građana i Grada. Snima se noću, ali da su bile potrebne dnevne scene i njih bi upotrijebili jer to je toliko velika vrijednost da je Dubrovnik na to spreman – rekao je duubrovački gradonačelnik te dodao kako snimanje neće ometati eventualni rad hitnih službi.
Ustvrdio je kako će se snimanje i prekinuti ukoliko se za to ukaže potreba, te pozvao građane da ne dolaze na Stradun za vrijeme filmske produkcije.
– Napravit ćemo jedan medijski pult, a građani svakako neće moći ništa vidjeti -istaknuo je on te podsjetio kako ovo nije prvi put da se gradske ulice zatvaraju za potrebe filmske produkcije.
– Kad su se snimale Igre prijestolja zatvarali smo Pile, Ulicu svetog Dominika, ali nikada Stradun nije bio ovako uređen i relativno malo bio modificiran – rekao je Vlahušić.
Kako je DuList već ranije pisao, na Stradunu je smještena jurilica koja neodoljivo podsjeća na ‘Podracere’ ili SW: Episode I, ili pak ‘landspeedere’ iz četvrtog nastavka, no sudeći po obliku konstrukcije po kojoj su tehničari gurali jurilicu lako je moguće kako je večeras bila proba za scenu izvrtanja.
Inače, snimanje Star Warsa najavljeno je na nekoliko različitih lokacija u Dubrovniku od 9. do 16. ožujka.

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

U TEATRU Večer mjuzikla s Ines Tričković

Dulist