DuList IN

FOTOGALERIJA Saznajte ‘što se kuha u Dubrovniku’!

FOTOGALERIJA Saznajte 'što se kuha u Dubrovniku'!

Kuharica na engleskom jeziku znakovitog imena ‘What’s cooking in Dubrovnik’ autorice Ana Marije Bujić danas je predstavljena u restoranu Pantarul, uz brojne znalce i ljubitelje dobre ‘klope’.

Ana Marija i ‘Englez u Dubrovniku’ Mark Thomas zajedno su predstavili ovo gastronomsko remek djelo o kojem je Ana Marija već pričala za DuList, u skopu predstavljanja svog restorana Pantarul.

– Počela sam je pisati prije dvije godine. U početku sam imala sasvim drugu ideju, no kad sam počela razgovarati s ljudima i počela kopati po arhivu, shvatila sam kako je takva knjiga već u nastanku, radi je gospođa Ničetić. I to je njezina knjiga toliko divna, da je stvarno nije imalo smisla duplirati. Tako sam dala drugi kut cijeloj priči. Zaključila sam ovo što imam orijentirati prema van, te sam tamo usmjerila cijelu priču – kazala je tada Ana Marija i dodala:
‘What’s cooking in Dubrovnik’ je igra riječi, svaki recept ima popratnu pričicu, testiran je, mamini, bakini… Sve sam ih isprobala prije smještanja u knjigu! Svaki ima fotografiju i tu su još provučene priče o našim običajima, koji nama izgledaju normalni, strancu su čudni. Neke obične stvari, poput đira, kave, nošenja pince na blagoslov… Prilagođena je za oba tržišta, naše i englesko/američko.
Inače, zanimljivo je dodati i kako su okupljeni na promociji mogli zaigrati i bingo, a nije bilo teško pogoditi koja je bila glavna nagrada!

 

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist