Sport

[FOTOGALERIJA] LIGA PRVAKA Večerašnji okršaj u Gružu završio rezultatom 13:8 za Bresciu

[FOTOGALERIJA] LIGA PRVAKA Večerašnji okršaj u Gružu završio rezultatom 13:8 za Bresciu

U prvom kolu B skupine Lige prvaka, talijanski je doprvak Brescia, u Dubrovniku uvjerljivo pobijedila naš Jug Adriatic osiguranje 13:8 (3:1, 7:4, 1:0, 2:3).

Toliko uvjerljivo, sigurno i nadmoćno da u takvim prilikama jednostavno morate suparniku čestitati i zatim pomno analizirati svoje pogreške. Možda ne baš iste večeri, dakako. Brescia je jednostavno rečeno i jača momčad, s ‘dužom’ klupom, više iskustva i raznovrsnosti. Uigranost je bespogovorna, ali to je i bilo za očekivati jer ovaj je sastav u odnosu na prošlu sezonu u potpunosti nepromijenjen. Došao im je tek jedan novi igrač, a to je još kako dobar – hrvatski reprezentativac Konstantin Harkov. Vanjska linija Brescie sjajna – Dolce, Presciutti, Harkov, Luongo, Gitto… Sve su to igrači izvrsnog šuta, u što smo se nažalost mogli uvjeriti u gruškoj utakmici.

Uigranost se očituje i u realizaciji igrača više. Ona je u prve dvije četvrtine bila sjajna, 6-7. S tim da je taj jedan jedini neiskorišteni, bilo na isključenje Grgurevića u napadu jugaša, pa je i bilo malo vremena za razviti puni napad (15-ak sekundi). U konačnici, na kraju utakmice Bresciine brojke u ovom segmentu su 7-11.
Utakmica je bila riješena jako brzo. Ako ćemo iskreno, već u prvoj četvrtini nakon što se Brescia odvojila na 3:0. Tada je naime bilo vidljivo da će naš prvak imati, odnosno da ima velikih problema. Razliku od tri pogotka prednosti, gosti su održavali do sredine druge četvrtine (4:1, 5:2, 7:4…), a onda su ‘stisnuli gas do daske’ i na kraju druge dionice je bilo 10:5 za Bresciu. Nakon treće dionice 11:5. U biti, od tada smo više pogledavali na semafor, ali u želji da vrijeme što brže prođe. Bilo je vidljivo da ovo nije Jugov dan. Događa se takvo što u sportu.

IZJAVE

Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja:

Odigrali smo od početka do kraja jako loše. Doista, ništa pozitivnog nemam za reći za ovu utakmicu, za našu igru. S druge strane, Brescia je kažnjavala svaku našu pogrešku. Oni su suprotno od nas, bili od početka vrhunski. Brescia je bila i uigranija i rasplivanija. Mi jednostavno nismo učinili gotovo ništa od onog što smo trebali. Bili smo nesigurni, rastrzani od samog početka… Za nas vrlo težak ulazak u Ligu prvaka. Ovo je bila jako, jako loše odigrana utakmica s naše strane.

Alessandro Bovo, trener Brescie:

Za mene je Jug najbolji klub u Europi, doista. Pobijediti Jug, još onda u Dubrovniku je velika stvar. Imam veliko poštovanje prema tom klubu. Mi smo odigrali jako dobro u obrani i napadu, te sam jako sretan kako smo odigrali ovu utakmicu, ali i kako smo reagirali nakon prošle subote (poraza u derbiju Talijanskog prvenstva od Pro Recca u Brescii, 4:7).

HVS.hr

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist