Grad

FOTOGALERIJA Evo kako je izgledala pokazna vježba u OŠ Montovjerna!

FOTOGALERIJA Evo kako je izgledala pokazna vježba u OŠ Montovjerna!

Vježba evakuacije i spašavanja učenika u OŠ Lapad – Područnoj školi Montovjerna održala se ovaj ponedjeljak s početkom u 10 sati.

Tema pokazne vježbe bila je evakuacija i spašavanje učenika i djelatnika iz zgrade škole u slučaju požara s ciljem provjere Plana evakuacije škole, te provjere spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga zaštite i spašavanja na području Grada Dubrovnika, a sve odvijalo u realnom vremenu.

Scenarij vježbe započeo je zaprimanjem telefonske dojave o prijetnji i mogućoj eksploziji bombe u prostorijama Područne škole Montovjerna. U drugom dijelu aktivnosti obavlja se demonstracija opreme i sredstava svih sudionika koje su se koristile u vježbi.

Uz organizatora, Stožer zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika i Osnovnu školu Lapad – Područna škola Montovjerna, u vježbi su sudjelovali DUZS PU Dubrovnik, Županijski Centar 112 Dubrovnik, PU Dubrovačko neretvanska – PP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ- HMP Dubrovnik, Gradsko društvo crvenog križa Dubrovnik, te komunalno i prometno redarstvo Grada Dubrovnika.

Inicijalni sastanak u prostorijama PŠ Montovjerna održan je početkom veljače, dok su u srijedu na istom mjestu dogovoreni i posljednji detalji za uspješno provođenje vježbe.

A kako je sve proteklo i što su sve školarci naučili, pogledajte u fotogaleriji našeg Zvonimira!

 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist