Sport

[FOTOGALERIJA] Europski kup za seniore u Dubrovniku – uistinu pravi spektakl!

[FOTOGALERIJA] Europski kup za seniore u Dubrovniku - uistinu pravi spektakl!

Jedan od natjecateljima najdražih turnira u kalendaru Europske judo unije, Europski kup za seniore okuplja ukupno 238 judoka iz 25 država uz 38 hrvatskih imena, a odvija se danas i sutra!

U tjednu uoči Europskog seniorskog prvenstva (Sofija, Bugarska; 29.4. do 1.5.), oči ljubitelja europskog juda uperene su u Dubrovnik. Na tatamijima u dvorani Gospino polje 238 natjecatelja iz 25 država će se boriti za medalje na Europskom kupu za seniore. Osim 14 judašica i 24 judaša iz Hrvatske, najveći broj natjecatelja dolazi iz Izraela (24), Velike Britanije (23), Njemačke (22), Italije (20), Austrije (14) i Nizozemske (13).

– Čast nam je što možemo ugostiti tako značajan broj gostiju u prekrasnom Dubrovniku. Jadranska obala je velikom broju judašica i judaša odličan početak proljetnih natjecanja za seniore i vjerujemo da će svi uživati tijekom cijelog boravka. Sjajno je vidjeti veliki broj predstavnika iz jakih država poput Njemačke, Velike Britanije, Izraela i Italije koje dolaze s 20+ sportaša – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak.

Među natjecateljicama lijepo je ponovno vidjeti Ivanu Šutalo (preko 78 kg), koja se vraća na tatami nakon dvije godine problema i oporavka od operacije ramena.

– Super sam, u punom treningu! Zbog ozljede se nisam mogla trenirati niti natjecati tako da će mi ovo biti prvi turnir u dvije godine. Što se tiče samog turnira, ne mogu reći što očekujem jer je prošlo dosta vremena, ali dat ću sve od sebe u svom gradu! Jako se veselim nastupu i nadam se da je ovo moj novi početak – rekla je raspoložena Šutalo, europska prvakinja do 23 godine 2016. godine.

Oba izbornika, ženskih reprezentacija Vladimir Preradović i muških reprezentacija Dean Ilić, ističu kako je kvaliteta za Europski kup na jako visokoj razini te da će svaka medalja hrvatskih natjecatelja biti uspjeh.

– Natjecateljice koje su iskočile u prvi plan su definitivno u kategorijama do 70 kilograma i preko 78 kilograma. Nivo kvalitete je zaista dobar, a vjerujem da će svi naši natjecatelji pokazati visoku razinu juda i na neki način skrenuti pažnju na sebe – prokomentirali su Preradović i Ilić.

Video prijenos borbi oba dana, kao i rezultate te ždrijeb možete pronaći na live.ijf.org ili na internet stranicama Europske judo unije (www.eju.net).

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist