Zanimljivosti

[FOTOGALERIJA] Drugi dubrovački STEM festival održan u Uvali!

DrugiDuStemFestival30

Drugi Du STEM festival održao se u subotu 15. travnja ispred Sunset Beacha u Uvali Lapad, s ciljem popularizacije i upoznavanja šire javnosti sa STEM-om.

Više od 100 posjetitelja upoznalo se sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatičkim klubom Futura, Aeroklubom Nimbus, UR Institutom, Udrugom inovatora DNŽ, Društvom brodomodelara Argosy i Modelarskim institutom Nave Dumins, te gostujućim udrugama FabLab Hrvatska i Institutom poduzetničkog obrazovanja i inovacija.

Posjetitelji su se zainteresirali za rad i djelovanje udruga te su se okušali u raznovrsnim pop-up radionicama, poput programiranja bez ekrana korištenjem Bee-Bot setova, lemljenju, vožnji bicikla koji melje plastiku za reciklažu, izradi maketa brodova, puštanju zmajeva, mikroskopskim pokusima i robotici.

Iz FabLab Hrvatska prezentirali su projekt STEMerica, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija predstavio je projekt BIOPLAnet, a članovi UR Instituta izložbu „Made in Dubrovnik“ inovacija.
Festival se nastavlja i u nedjelju 16. travnja u 18 sati filmskom večeri u Centru za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist