Zanimljivosti

[FOTOGALERIJA] Drugi dubrovački STEM festival održan u Uvali!

[FOTOGALERIJA] Drugi dubrovački STEM festival održan u Uvali!

Drugi Du STEM festival održao se u subotu 15. travnja ispred Sunset Beacha u Uvali Lapad, s ciljem popularizacije i upoznavanja šire javnosti sa STEM-om.

Više od 100 posjetitelja upoznalo se sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatičkim klubom Futura, Aeroklubom Nimbus, UR Institutom, Udrugom inovatora DNŽ, Društvom brodomodelara Argosy i Modelarskim institutom Nave Dumins, te gostujućim udrugama FabLab Hrvatska i Institutom poduzetničkog obrazovanja i inovacija.

Posjetitelji su se zainteresirali za rad i djelovanje udruga te su se okušali u raznovrsnim pop-up radionicama, poput programiranja bez ekrana korištenjem Bee-Bot setova, lemljenju, vožnji bicikla koji melje plastiku za reciklažu, izradi maketa brodova, puštanju zmajeva, mikroskopskim pokusima i robotici.

Iz FabLab Hrvatska prezentirali su projekt STEMerica, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija predstavio je projekt BIOPLAnet, a članovi UR Instituta izložbu „Made in Dubrovnik“ inovacija.
Festival se nastavlja i u nedjelju 16. travnja u 18 sati filmskom večeri u Centru za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist