Zanimljivosti

[FOTOGALERIJA] Drugi dubrovački STEM festival održan u Uvali!

Drugi Du STEM festival održao se u subotu 15. travnja ispred Sunset Beacha u Uvali Lapad, s ciljem popularizacije i upoznavanja šire javnosti sa STEM-om.

Više od 100 posjetitelja upoznalo se sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatičkim klubom Futura, Aeroklubom Nimbus, UR Institutom, Udrugom inovatora DNŽ, Društvom brodomodelara Argosy i Modelarskim institutom Nave Dumins, te gostujućim udrugama FabLab Hrvatska i Institutom poduzetničkog obrazovanja i inovacija.

Posjetitelji su se zainteresirali za rad i djelovanje udruga te su se okušali u raznovrsnim pop-up radionicama, poput programiranja bez ekrana korištenjem Bee-Bot setova, lemljenju, vožnji bicikla koji melje plastiku za reciklažu, izradi maketa brodova, puštanju zmajeva, mikroskopskim pokusima i robotici.

Iz FabLab Hrvatska prezentirali su projekt STEMerica, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija predstavio je projekt BIOPLAnet, a članovi UR Instituta izložbu „Made in Dubrovnik“ inovacija.
Festival se nastavlja i u nedjelju 16. travnja u 18 sati filmskom večeri u Centru za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

IZABRAO TOURSCANNER Dubrovnik najbolja destinacija za odmor

Dulist

LIDIJI BRTAN ČESTITAO I BOŽO LASIĆ Cura s Oboda na ‘Milijunašu’ osvojila 18 tisuća eura

Dulist

Kako je Božo Lasić proveo Dan državnosti?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija