Županija

FOTO Župski osnovnoškolci obišli prostore Općine Župa dubrovačka

Djeca u opcini zupa

Učenici 2. a i 2.c razreda Osnovne škole Župa dubrovačka predvođeni svojim učiteljicama Renatom Pavlin i Mirjanom Banić Malkić danas su posjetili Općinu Župu dubrovačku kako bi se upoznali sa djelovanjem Općine kao javne institucije.

– U sklopu učenja o mjestu u kojem žive učenici su se na zanimljiv način upoznali sa Općinom koja je važna za stanovnike našeg mjesta. Kroz zanimanja tajnice, komunalnog redara i voditeljice društvenih djelatnosti, u velikoj vijećnici predočili su im djelatnici Općine Andrea, Igor i Katarina, koji su ujedno roditelji drugaša. Mama Andrea objasnila je kako se svaki predmet i svako pismo koje dođu u Općinu raspoređuju po Odsjecima na rješavanje, Katarina ih je kroz priču i prezentaciju upoznala sa ljepotama župskog kraja i društvenim djelatnostima koje obavlja, a tata Igor prezentirao je svoj nimalo lak posao. Svakodnevno brinuti o čistoći i urednosti naše Župe, te rješavati mnogobrojne situacije na terenu često je i stresan posao – napisali su iz Općine Župa dubrovačka.

Djeca su postavljala zanimljiva pitanja, te za načelnika i vijećnike napisali i pospremili u kutiju svoje prijedloge i ideje za poboljšanje života i rada u Župi. Tako su predložili da se ‘poprave Kupari’, da se što prije završi igralište u Čibači i osvijetle njihove ulice te da se obnovi crkvica Presvetog srca Isusova u Srebrenom i da se naprave igraonica i klizalište u sklopu župskog adventa.

Dodaju iz Općine kako su nakon posjeta učenici obišli mjesto i u kojem žive, istraživali njegove posebnosti kao i obilježja primorskog zavičaja kojeg trenutno obrađuju. O običajima i ljepotama župske nošnje nedavno su ih poučili članovi Kulturno umjetničkog društva Marko Marojica, a Vedran Mezei autor knjige Treći ključ, učenike je upoznao sa poviješću mjesta s posebnim naglaskom na vrijeme Dubrovačke Republike. Narednih dana drugaši će obići i Dobrovoljno vatrogasno društvo u Postranju.

 

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist