Županija

FOTO Županija dobila Poduzetnički inkubator

FOTO Županija dobila Poduzetnički inkubator

Poduzetnički inkubator Dubrovnik, investiciju vrijednu oko 3,6 milijuna kuna, svečano je otvorio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Inkubator je smješten u novouređenom prostoru u Vukovarskoj ulici (zgrada bivše vojarne). Uređen je na ukupnoj površini od 405 metara četvornih s deset uredskih prostora i dvije dvorane za sastanke. Dio je ukupnog projekta koji se odnosi na uređenje potkrovnog dijela zgrade bivše vojarne, a koji provodi Dubrovačko-neretvanska županija, u okviru čega je u zgradu ugrađeno i dizalo, što je cjelovitu zgradu učinilo dostupnom osobama sa smanjenom pokretljivosti.

Cilj osnivanja poduzetničkog inkubatora je podrška i poticanje osnivanju i razvoju novih poduzetničkih podhvata, te pružanje poslovnih i intelektualnih usluga poduzetnicima u početnoj fazi i fazi rasta.

Misija je stvoriti uspješne poduzetnike koji su financijski održivi i samostalni u trenutku napuštanja inkubatora, što izravno potiče gospodarski razvoj i zapošljavanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Okupit će male poduzetnike koji tek počinju poslovati ili su u fazi rasta i razvja te nemaju vlastiti poslovni prostor. Naime, otvaranjem inkubatora poduzetnicima je omogućeno korištenje poslovnog prostora na ograničen broj godina po vrlo povoljnim uvjetima, ovisno o vrsti djelatnosti.

Osim subvencioniranog korištenja poslovnog prostora, poduzetnicima su na raspolaganju poslovna infrastruktura, intelektualne i poslovne usluge te druge stručne usluge u razdoblju, nakon čega bi trebali postati samostalni poslovni subjekti te u konačnici prepustiti mjesto u inkubatoru drugom poduzetniku početniku.
Poduzetničkim inkubatorom upravljat će Centar za poduzetništvo, tvrtka u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije.

Inače, u okviru ukupne investicije Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je oko 2,27 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava osiguran iz bespovratne potpore Ministarstva poduzetništva i obrta.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist