DuList IN

[FOTO] ZLATNI PIR Pedeset godina ljubavi Ljiljane i Davora Meda

Da nam život nekad sprema stvari kojima se ne nadamo, dokaz su i naše dvoje slavljenika zlatnog pira. Prije više od pedeset godina gledali su se oni tako preko prozora dviju susjednih zgrada na aerodromu u Beogradu. Ona mlada knjigovotkinja u zrakoplovnoj tvrtki, on mladi naučnik za kontrolora letenja. Odvažio se jednoga dana Davor Medo s Kantafiga pitati Ljiljanu Petrov­sku za izlazak, na što je ona odmah pri­stala. Od toga dana nisu se više razdva­jali skoro niti jednog dana. To pokazuje i ovo njihovo slavlje.

Ljubav su okrunili u Orašcu 1972. godine. Festa je bila u jednom tamoš­njem restoranu na kojoj je bilo uzva­nika od svugdje. Prekrasan dan ukrasio je njihovo slavlje uz njihove obitelji i prijatelje.

Ljubav su okrunili u Orašcu 1972. godine. Festa je bila u jednom tamoš­njem restoranu na kojoj je bilo uzva­nika od svugdje. Prekrasan dan ukrasio je njihovo slavlje uz njihove obitelji i prijatelje.
Ovih pedeset godina bilo je ispu­njeno velikim izazovima. Prije svega podstanarstvom u Orsanu gdje su dobili dvoje djece, Gordanu i Frana, ali Davor je nakon nekoliko godina podstanarstva ipak dobio stan u Cavtatu gdje se sele 1977. godine. Tamo stječu veliko društvo koje se pomagalo između sebe jer su to bila teška vremena za svakoga, ali ta dru­ženja su uvijek bila ispunjena raznima škercima.

Dani u đardinu
Najveći izazov je ipak bilo ratno vri­jeme od 1991. godine. Sve staje. Poslovi, životi, druženja. Okupacija Cavtata ih zatječe u skloništu, ali nakon nekog vremena odlaze svi u Dubrovnik kod Davorovog brata. Nakon oslobađa­nja Cavtata i Konavala odmah se vra­ćaju doma i kreće novo vrijeme. Davor ostaje raditi kao kontrolor letenja do umirovljenja, a Ljiljana u Turističkoj zajednici Konavle, kasnije u Hotelu Croatia gdje dočekuje i mirovinu.

Davor se također pronašao i u riba­nju pa je tako često išao i na natjecanja diljem Hrvatske i postizao lijepe rezul­tate. Njihovu vitrinu regala u dnevnom boravku krase razni pehari i medalje s tih natjecanja.
Ljiljana je pak voljela različite ručne radove, od tapiserija, kukičanih stol­njaka, vezenih stolnjaka pa sve do ukrašavanja tanjura. Kreativna kakva jest svake godine bi šila maškarice za njenu djecu.

Sada dane provode vrtlarenjem oko kuće te se tako malo zabave. Davor uzgaja razno povrće, dok se Ljiljana bavi cvijećem.

Četiri muškarčine, četiri unuka
Dočekali su oni i četiri muškarčine, četiri unuka. Kći Gordana i njen suprug Rikard podarili su im Tonya i Rina, a sin Frano i nevjesta Ana Maroja i Lovra. Kao i svi noni i none tako su i oni gle­dali kako ih ‘razmaziti’. Njihov komen­tar svojoj djeci je da se pomire jer tako to ide. Roditelji odgajaju, a oni razma­zuju i sve dozvoljavaju. Vječna borba u kojoj se mnogi nalaze.

S kćeri Gordanom i sinom Franom

Svojih pedeset godina braka obilje­žili su uz svoje najbliže, svoju lijepu obitelj i prijatelje. Bilo je tu pjesme, pri­sjećanja na sve ove njihove godine, pre­pričavanja raznih dogodovština kako to obično i biva na ovakvim festama. Veselja i smijeha nije nedostajalo te se nadamo da će i sve daljnje godine nji­hovog zajedničkog života biti takve.

Kći Gordana i njen suprug Rikard podarili su im Tonya i Rina, a sin Frano i nevjesta Ana Maroja i Lovra

Pedeset godina braka, lijepa je to brojka. Čestitamo!

Pročitajte još

Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik? Raznovrsni program u danima pred nama!

Dulist

DEVETOGODIŠNJI ‘QUARTER HORSE’ Divine – novi član u ergeli Kojana

Dulist

Dubrovkinja Jelica Boto i Korčulanka Matea Alduk ušle u MasterChef kuću!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija