Županija

[FOTO] Završen je Mljetski sajam domaćih proizvoda ‘Iz poja na trpezu’

[FOTO] Završen je Mljetski sajam domaćih proizvoda 'Iz poja na trpezu'

Završen je Mljetski sajam domaćih proizvoda “Iz poja na trpezu” koji se održavao od 30. lipnja do 2. srpnja. Na sajmu su sudjelovala obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa otoka Mljeta, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske. Posjetiteljima su bili prezentirani domaći proizvodi poput meda, vina, maslinovog ulja, prirodnih sokova i čajeva, raznih likera i prerađevina od voća i bilja te prirodne kozmetike.

U sklopu sajma, svoj kutak imala je i Mala otočna biblioteka koja je provodila aktivnosti za djecu te imala razne radionice koje su povezane s podrijetlom hrane. Osim prodaje i promocije domaćih proizvoda, na sajmu je također bila predstavljena i gastronomska ponuda otoka Mljeta u kojoj su uživali svi posjetitelji, a i sami izlagači. Kao dodatna ponuda ovog sajma bio je i zabavni program upriličen uz živu glazbu.

Iz mljetskog TZ-a zahvaljuju  svima koji su pridonijeli organizaciji i provedbi ovog sajma, a posebno Ligi protiv raka i Komunalno Mljet.
Projekt Mljetski sajam domaćih proizvoda “Iz poja na trpezu” prvi je kao takav u organizaciji Turističke zajednice Mljet, a cilj je bio promovirati domaće autohtone proizvode s područja Hrvatske i proširivanje već bogate turističke ponude. Ovim sajmom potiče se razvoj ruralnog turizma, kao jednog od dobrih primjera selektivnog, održivog oblika turizma. Korist od ovog sajma imala su obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su promovirala svoje autohtone domaće proizvode, lokalna zajednica na području kojeg se održavao ovaj sajam te turisti i posjetitelji kojima se pružila mogućnost prepoznavanja domaće kvalitete proizvoda.

Pročitajte još

DVD METKOVIĆ: ‘JOŠ SMO TU’ Vatrogasci se i dalje bore s posljedicama nevremena

Dulist

POPLAVE U DOLINI NERETVE Ravnateljstvo civilne zaštite: Voda je prodrla u nekoliko objekata

Dulist

Olujno nevrijeme zahvatilo dolinu Neretve

Dulist