Kultura

FOTO Zabava i izrada skulptura na Maloj stvaraonici

FOTO Zabava i izrada skulptura na Maloj stvaraonici

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica, održan ovu subotu, za temu je imao retrospektivnu izložbu Vanje Radauša ‘Od ljubavi do smrti’, otvorenu povodom 40. godišnjice smrti i 110. obljetnice rođenja umjetnika.

Brojne skulpture iz svih faza umjetnikova stvaralačkog života detaljno su razgledane, a dječica su s voditeljicom Maris Stanović razgovarala, te uočavala razlike u osvrtu na izražajna sredstva.
Zatim su isplanirali vlastite skulpture, te obrađivali likovne elemente – volumen, prostor, površinu, teksturu, boju, zatim su ih izradili kombinirajući različite kiparske i reciklažne materijale.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program muzeja i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.
Na radionicu se potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist