Grad

FOTO Vrijedne ‘Pčelice’ izgradile besplatnu knjižnicu za Mokošane

Stanovnici Mokošice od danas mogu koristiti besplatnu knjižnicu, tzv. ‘Free Library Box’, a koja je nastala u sklopu projekta “Čitaj mi”, kojeg djeca, odgajatelji i roditelji DV “Pčelica” provode već treću godinu.

Kako ističu iz Pčelice, sve je započelo uključivanjem u nacionalnu kampanju za promicanje čitanja naglas od rođenja, zatim gostovanjem prim.dr.sc. Marije Radonić koja je održala predavanje za odgajatelje, roditelje i zainteresirane odrasle o važnosti čitanja naglas od najranije dobi za zdravo odrastanje i razvoj djeteta.

U suradnji s OŠ Mokošica prikupljeni su brojni naslovi slikovnica i knjiga za djecu pa je oformljena mala knjižnica, koju su velikim dijelom izgradila upravo djeca, a knjige se mogu posuditi za doma.

Nakon uspješnog predstavljanja projekta prvo na gradskoj, a zatim i na regionalnoj “Smotri projekata iz građanskog odgoja i obrazovanja” u Splitu, dobivena je donacija od 280 naslova slikovnica, knjiga i priručnika koje zajedno čine pravo malo blago, a današnjim postavljanjem knjižnice na šetnicu koja funkcionira na principu “Jednu knjigu uzmi, jednu ostavi”, pokušava se doprijeti do drugih odraslih i u društvenoj zajednici osvijestiti važnost čitanja.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ UZ DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA: Izgubili smo izuzetne ljude, njihov život bio je zalog našeg mira

Dulist

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija