Grad

FOTO Šuica: Ako izgubimo ove izbore zaludu nam svi oni prije njih

HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica rekla je u nedjelju u Dubrovniku kako su predstojeći parlamentarni izbori kruna svih izbora za HDZ te kako je sve što se u proteklih tri i pol godine radilo s vrhom stranke vodilo do tog trenutka.

Govoreći na skupu ”Žene zajedno – ZA JAKU HRVATSKU”, Šuica je istaknula kako su svi izbori dosada bili uzaludni, ukoliko HDZ ne osvoji predstojeće parlamentarne izbore 8. studenog.
”Ovo je kruna svih izbora, ako ove izbore ne dobijemo, uzalud su nam i europski i svi oni koje smo dosada imali. Sve što smo radili u ove tri i pol godine s novim vodstvom stranke radili smo kako bismo došli do ovog trenutka”, rekla je Šuica te istaknula kako Hrvatska trenutno ima sve, ali nema pravo vodstvo.
”Ne treba spominjati SDP i njihovo vođenje, Hrvatsku su do ruba doveli, na nama je da to ispravimo. Moramo svi zajedno ići prema pobjedi 8. studenog. Ja sam uvjerena da ćemo imati natpolovičnu većinu. Na prošlim izborima je Kukuriku koalicija imala skoro dvotrećinsku većinu, nedostajalo im je svega par zastupnika da mogu promijeniti Ustav. Hrvatski narod im je dao ogromno povjerenje, a oni su to maksimalno zloupotrijebili. Hrvatska je trebala procvjetati, a danas imamo užasne brojke”, rekla je Šuica.
Ustvrdila je i kako je u mladosti bila protiv kvota za žene, no kako danas smatra da su jedini način za ravnomjerno raspoređene liste.
”Dok sam bila mlađa nisam bila zagovornica kvota. Što sam starija, sve sam više za kvote jer se žene same nisu uspjele same dovoljno nametnuti osim pojedinačnih slučajeva. Kvote su stoga jedini način da liste budu ravnomjerno raspoređene”, rekla je Šuica te istaknula kako nije sigurna hoće li HDZ uspjeti ispuniti kvotu od 40 posto na svojim listama za Sabor.
”Činjenica je da ima žena, kvalitetnih žena, ali nisam sigurna da ćemo uspjeti ispoštivati postotak od 40 posto. To onda neće biti dobra poruka i žao mi je zbog toga”, istaknula je ona te podsjetila kako je zastupljenost žena u svim parlamentima svijeta na 21 posto, dok je u prošlom sazivu Hrvatskog sabora bilo 23 posto žena.
Predsjednica Zajednice žena HDZ-a ”Katarina Zrinski”, Sanja Putica istaknula je kako žene ponekad nisu dovoljno glasne i nametljive, no kako su ustrajne i sposobne, a danas i optimistične.
”Žene su ustrajne, sposobne i danas optimistične jer znaju da iza slogana ”Za jaku Hrvatsku” stoji vizija, stoji ambiciozan, ali ostvariv program. Stoji domoljublje i ljubav prema našoj zemlji. Ponekad mi žene nismo dovoljno glasne i nametljive. Samozatajno radimo svoje poslove u često teškim i neravnopravnim uvjetima. Naši životni i profesionalni izazovi često su teži i stavljaju pred nas veća iskušenja, ali nas je žene teže utišati i obeshrabriti”, rekla je Putica te poručila kako će žene HDZ-a svoje znanje i potencijal staviti na raspolaganje Domoljubnoj koaliciji koja ”mora preuzeti odgovornost za Hrvatsku na izborima 8. studenog”.

Pročitajte još

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

SVAKOG PONEDJELJKA ŠALJU PAKETE ZA VUKOVAR! Učiteljica Dora Fiorenini i profesor Jozo Serdarević u misiji za potrebite

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija