Kultura

FOTO Više od stotinu milijuna kuna radova na baštini u 3D-u

Izložba 3D fotografija pod nazivom ”Dubrovačke starine – ljepota obnovljene baštine” otvorena je u srijedu navečer u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine u Dubrovniku.

Kako je ovom prilikom istaknuo predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić, riječ je o novom iskoraku u radu Društva i popularizaciji i prezentaciji kulturne baštine.

– Na ovim 3D fotografijama prikazani su spomenici koje mi obnavljamo ili smo obnovili,od ljevaonice ispod Minčete, Sokol grada u Konavlima bastiona svete Margarite, Velike Onofrijeve fontane itd. To je naš jedan mali iskorak, a vjerujem da je mnogima bilo zanimljivo vidjeti ovakav način prezentacije rada Društva prijatelja dubrovačke starine kroz naočale za 3D –  rekao je Kapetanić te dodao kako su prikazani radovi vrijedni više od 100 milijuna kuna na spomenicima kulturne baštine.

Inače, Društvo prijatelja dubrovačke starine osnovano je 1952. godine i skrbi za brojne spomenike kulture na području bivše Dubrovačke Republike poput dubrovačkih zidina, stonskih zidina, Sokol kule u Konavlima itd.

Pročitajte još

Volite knjige? Dođite na buvljak u Dubrovačke knjižnice ili vratite omiljeno štivo bez plaćanja zakasnine

Dulist

Ivona Michl vršiteljica dužnosti ravnateljice Dubrovačkih muzeja?

Dulist

PRIKAZAT ĆE VRIJEDNU ZBIRKU ‘Bukovac iz tamne komore’ u Muzejima i galerijama Konavala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija