Kultura

FOTO Vikend smo odlučili započeti sjajnim ‘Susretima u depou II’ Dubravke Lošić

Priznata dubrovačka umjetnica Dubravka Lošić ponovno je otvorila vrata svog ateljea smještenog u tvorničkoj hali bivše uljare Radeljević u Gružu predstavljajući izložbu ‘Susreti u depou II’, tri godine nakon prvotne izložbe ovog tipa. 

Tako je u petak navečer brojna dubrovačka publika imala priliku vidjeti brojne cikluse radova umjetnice pod nazivima Lapad, Kiše Pariz, Lovci na vjetru i tako na licu mjesta, samom mjestu stvaranja, osjetiti istinsku umjetničku atmosferu. Sudeći po mnogobrojnoj publici koja satima upijala radove Lošić, koncept se i ovoga puta pokazao zanimljivim.

-Prije tri godine sam također u ovom prostoru izlagala svoje druge cikluse, a sada posjetitelji imaju priliku vidjeti čak tri nova: Lapad, Kiše Pariz, te Lovci na vjetru. Lapad je nastao prošle godine, a Kiše i Lovci ove godine. To su sve projekti o kojima ja razmišljam godinama paralelno sa stvarima na kojima sam radila. Mislim da je doista posebno iskustvo doći vidjeti radove baš u ovom prostoru gdje su i nastali. U ciklusu Kiše Pariz možete primijetiti baš te materijale s kojima ja već godinama radim i jednostavno mi je potrebna određena doza fokusa i koncentracije kako bi radovi nastali u ‘jednom dahu’. Moje cikluse uvijek povezuju ti materijali ali je interesantno kako svaki put nastane nešto novo. Uvijek kada radim nešto naiđem na neki problem kojeg onda obrađujem i pokušavam riješiti kroz svoje radove. Kotače koje imate priliku vidjeti su predimenzionirani dijelovi strojeva koji su namatali baš istu vunu koju koristim u drugim radovima. Htjela sam razbiti i zaustaviti taj proces zatvorenosti i začahurenosti drugih radova, te oni imaju samo naizgled mogućnost kretanja i vrtnje kojim razbijaju zaustavljene procese drugih radova – poručila je sama autorica Dubravka Lošić.

 

Pročitajte još

Intimna i strastvena ‘Lulu’ očarala publiku na Lovrjencu

Dulist

RADIONICA ZA STUDENTE POVIJESTI U LAZARETIMA Cilj nam je bio ‘inficirati’ ih Arhivom i u tome smo uspjeli!

Dulist

Plesna monodrama ‘Lulu’ za vikend na Lovrjencu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija