Aktualno

[FOTO] ‘VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE’ Održana premijera u Kazalištu Marina Držića

[FOTO] 'VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE' Održana premijera u Kazalištu Marina Držića

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ treći premijerni naslov sezone održan je u četvrtak 18. siječnja na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića. Predstava je nastala u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama prema romanu Ivane Lovrić Jović, režirao je Paolo Tišljarić te dramatizirala Marijana Fumić.

Nakon izvedbe održano je prigodno druženje i domjenak.

– Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23 sata i 20 minute i 3 sata i 20 minute, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja’ – opisuje Fumić.

Inače, ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ bila je nominira u čak trima kategorijama za Nagradu Hrvatskog glumišta. Za dramatizaciju je bila nominirana Marijana Fumić, za kostimografiju Ana Mikulić te za najbolju sporednu žensku ulogu Mirej Stanić.

Pročitajte još

Nestašica lijeka za dijabetičare, a prepisuju ga kao sredstvo za mršavljenje!

Dulist

Županijska komora organizira manifestaciju kojoj će u fokusu biti nekretnine

Dulist

Nastavnici hrvatskog jezika Deranja i Asturić : Čitati, čitati i samo čitati. A sve kreće od roditelja!

Nora Di Leo