Aktualno

[FOTO] ‘VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE’ Održana premijera u Kazalištu Marina Držića

[FOTO] 'VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE' Održana premijera u Kazalištu Marina Držića

‘Vidi kako Lokrum pere zube’ treći premijerni naslov sezone održan je u četvrtak 18. siječnja na Velikoj sceni Kazališta Marina Držića. Predstava je nastala u suradnji s Dubrovačkim ljetnim igrama prema romanu Ivane Lovrić Jović, režirao je Paolo Tišljarić te dramatizirala Marijana Fumić.

Nakon izvedbe održano je prigodno druženje i domjenak.

– Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23 sata i 20 minute i 3 sata i 20 minute, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja’ – opisuje Fumić.

Inače, ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ bila je nominira u čak trima kategorijama za Nagradu Hrvatskog glumišta. Za dramatizaciju je bila nominirana Marijana Fumić, za kostimografiju Ana Mikulić te za najbolju sporednu žensku ulogu Mirej Stanić.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist