Grad

KREĆE NATJEČAJ ‘Svijet poduzetništva za žene nosi brojne izazove’

KREĆE NATJEČAJ 'Svijet poduzetništva za žene nosi brojne izazove'

U prostorijama Grada Dubrovnika u srijedu je održana press konferencija povodom pokretanja natječaja za bespovratne potpore ženama poduzetnicama u okviru projekta ‘Razvoj ženskog poduzetništva u Gradu Dubrovniku u 2018. godini’.

Naime, od 18. travnja do 8. svibnja bit će otvoren javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava kojeg raspisuje Hrvatska udruga poslovnih žena ‘Krug’ – ogranak Dubrovnik, a koja je i pokrenula ovaj projekt u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Hrvatskom gospodarskom komorom. Iznos koji je osiguran u Proračunu Grada Dubrovnika za provedbu projekta je 100 tisuća kuna, dok maksimalna potpora iznosi 10 tisuća kuna.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić istaknula je kako je ovo ‘vrlo značajan projekt’ koji se nastavlja nakon duže pauze od samog pokretanja u 2012. godini. Tepšić je rekla kako se žele ponovno obratiti ženama, odnosno usmjeriti financijsku pomoć kako bi se potaknule na veći angažman i samostalno pokretanje tvrtki ili obrta.

– Projektom se jača potencijal ženskog poduzetništva što je kategorija koja je prepoznata na razini Hrvatske, ali smatrali smo kako je i dalje potrebno sustavno raditi kako bi se žene što lakše odlučile pokrenuti svoj posao – istaknula je Tepšić.

Ivona Vrdoljak Raguž, predsjednica dubrovačkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena ‘Krug’, istaknula je kako ‘svijet poduzetništva za žene nosi brojne izazove’ te zbog toga poziva sve poduzetnice da se odazovu na natječaj, ali i one koje se tek odlučuju na svijet poduzetništva.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić rekla je kako će isplata sredstava očekuje koncem svibnja koja će se isplaćivati na način da poduzetnica mora prvo realizirati svoju uslugu.

– Biti poduzetnik složen je posao sa svim mogućim preprekama. A biti žena u poduzetništvu, smatramo malo težim – zaključila je Orlić.

Poduzetnice, koje žele aplicirati na ovaj poziv, moraju biti u 50-postotnom vlasništvu malog gospodarstva, trgovačkog društva, obrta, zadruge ili OPG-a. Isto tako, moraju pozitivno poslovati i imati sjedište na području Grada Dubrovnika te imati najmanje jednog zaposlenog na određeno vrijeme, samo vlasnica ili jedan zaposleni.

Nakon 20 dana trajanja javnog poziva slijedi petnaestodnevna evaluacija zaprimljenih prijedloga, a Povjerenstvo koje se sastoji od 5 članova odluku će donijeti na temelju ukupnih bodova. Kriteriji za ocjene su broj zaposlenih, djelatnost, broj godina poslovanja, udio vlastitih ili drugih sredsatava te stupanj inovativnosti i unaprjeđenja poslovanja.

Za više saznanja o javnom pozivu, možete se informirati na web stranicama Udruge Krug, Grada Dubrovnika i hrvatske gospodarske komore.

mp

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist