Sport

[FOTO/VIDEO] VI STE NAŠ PONOS Zlatni vaterpolisti – Bijač, Fatović, Žuvela i Kržić!

[FOTO/VIDEO] VI STE NAŠ PONOS Zlatni vaterpolisti – Bijač, Fatović, Žuvela i Kržić!

Marka Bijača, Lorena Fatovića, Marka Žuvelu i Filipa Kržića – zlatne dubrovačke vaterpoliste, svjetske prvake i europske doprvake, dočekalo je danas mnoštvo ispred crkve sv. Vlaha. Stotine navijača stiglo je na Stradun kako bi čestitali našim Barakudama. Treći put u povijesti Hrvatska je prvak svijeta, a svi su došli pokazati s kolikim ponosom su nam ispunjena srca.

-Ovako se dočekuju prvaci, zaslužili su pravi doček – komentiralo se sa svih strana, nakon jučerašnjeg dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci. Ništa nije prošlo bez Gorana Đereka, našeg Đera koji je među ostalim ‘dirigirao’ dijelom dočeka. Dobio je pljesak kao i vaterpolisti.

Vratar Marko Bijač, koji je zasluženo ponio trofej namijenjen najboljem čuvaru mreže na Europskom prvenstvu, a brojni su smatrali da je trebao i na Svjetskom prvenstvu, zahvalio se navijačima:

-Svaki put je zadovoljstvo proslaviti uspjeh na ovaj način s prijateljima, obitelji i sugrađanima, hvala vam svima od srca. Hvala Gradu Dubrovniku koji je još jednom pokazao koliko voli vaterpolo i koliko cijeni naše uspjehe, hvala vam od srca i idemo proslaviti večeras – rekao je Bijač.

-Zbog ovoga vrijedi igrat, tresu mi se noge ovdje, vjerujte. Veća trema je ovdje, ipak smo u svom gradu i biti ovako dočekan… Hvala vam svima – rekao je Kržić. Najmlađi vaterpolist koji je i zabio završni gol, Marko Žuvela, osvrnuo se i na svoju izjavu kako isprve nije znao da su pobijedili:

-Ja sam mislio da ima još do kraja, to je bio samo šlag na vrhu turnira koji smo odigrali fantastično. Hvala publici stvarno nismo očekivali ovakav odaziv, hvala vam od srca – kazao je Žuvela.

-Meni je ovo treći put doček na Stradunu, ali para mi se da je sad najljepše. Hvala vam svima jer znam da su ovo sad naši ljudi i da nisu turisti – istaknuo je Fatović.

Zlatni vaterpolisti sa svima su se slikali, porazgovarali, a potpisivali su se i na primjerke naše slikovnice ‘Priča o ježu jugašu’, nastale u izdanju DuLista.

Foto Ivan Pozniak

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist