DuList IN

[FOTO/VIDEO] Uz ritam tanga započeo Epidaurus Festival, pogledajte tko je sve zaplesao…

Pod geslom ‘Living with Arts’ ortvoren je ove subote šesnaesti Epidaurus festival u Cavtatu, mjesto susreta glazbe i umjetnosti. Upravo večeras publika je uživala u nesvakidašnoj večeri uz – ni manje ni više nego – argentinski tango. U svojoj punokrvnosti. Zahvaljujući voditeljici i idejnoj začenici festivala, pijanistici Ivani Mariji Vidović, dašak Argentine stigao je u Cavtat te je time ovo mjesto postalo još čarobnije i potvrdilo svoju ‘poziciju’ na svjetskoj karti umjetnosti.

Večerašnji gala koncert otvaranja održan je na čarobnoj taraci Ville Banac, a pod nazivom ‘U zagrljaju argentinskog tanga’ nastupili su bandoneonist i skladatelj Luis Horacio Caruana te pijanist Mariano Siccardi koji je pokazao i zavidno umijeće pjevanja. Osim dvojice Argentinaca, nastupili su i harmonikaš Diego Vitasović, Plesni studio Tango Libertas, tango instruktori Miloš i Olivera Krivokapić te Marijke Brekelmans i Ronald Drenton.

Svi odreda umjetnici, no posebno priznanje odajemo ‘lokalnim snagama’ na zavidnom umjeću prenošenja emocija kroz ples.

Mnogi iz publike nisu odoljeli zovu tanga pa su se priključili na pozornici, te je tako taraca Ville Banac u jednom trenutku postala prava plesna galerija. Plesačima se na pozornici pridružila čak i nadaleko poznata ljubiteljica tanga Đurđa Tedeschi. U svakom slučaju – večer za pamćenje. Uz jednu primjedbu, no ne organizatorima, već susjedima koji nisu stišali glazbu sa plaže, već su se različiti glazbeni izričaju dijelom i ‘sudarali’. No, vratimo se na lijepe stvari, što Epidaurus Festival svakako jest. Preko deseljeće i pol to dokazuje!

Program se nastavlja već idući petak izložbom ‘Glazba’ u Domu kulture Cavtat. Detalje pronađite ovdje a večerašnjoj galeriji jednostavno uživajte…

Pročitajte još

Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik? Raznovrsni program u danima pred nama!

Dulist

DEVETOGODIŠNJI ‘QUARTER HORSE’ Divine – novi član u ergeli Kojana

Dulist

GODIŠNJA AUDICIJA Dubrovački komorni zbor prima nove članove!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija