Kultura

FOTO/VIDEO Uz Mozarta i Dvořáka započeo Stradun Classic

Prvo izdanje Stradun Classica, festivala Dubrovačkog simfonijskog orkestra i klarinetistice Marije Pavlović, započelo je u petak navečer u crkvi Male braće.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je austrijski dirigent Christoph Campestrini, a kao solisti nastupili su Tom Owen, glavni oboist Gürzenich Orchestra Köln i voditelj komornog glazbenog društva KammermusikKöln, čiji su koncerti rasprodani petu godinu zaredom, zatim prvi fagot Rotterdamske filharmonije Pieter Nuytten, vrsni slovenski hornist Boštjan Lipovšek i jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenica Marija Pavlović, dobitnica brojnih prestižnih nagrada i priznanja, rođena Dubrovkinja i inicijatorica festivala.

Publika je uživala u izvedbi Mozartove Sinfonie concertante u Es duru za obou, klarinet, fagot, hornu i orkestar te Dvořákovoj Simfoniji br. 5 u F duru, op. 76.

Inače, Stradun Classic ove će se godine održati u dva ciklusa. Prvi dio održava se od 6. do 11. travnja, a drugi u rujnu (od 4. do 14. rujna). U nastavku festivala spomenutim izvođačima će se pridružiti violinist Daniel Rowland iz Nizozemske, a iz Francuske jedna od vodećih svjetskih čelistica Maja Bogdanović te iz Slovenije nagrađivani kontrabasist Zoran Marković. Svjetski poznate i jedne od najtraženijih hrvatskih glazbenica u inozemstvu, pijanistica Martina Filjak i čelistica Monika Leskovar nastupit će u rujnu, a kroz festival orkestar će raditi i s dirigentima Tomislavom Fačinijem i Darrellom Angom iz Singapura.

Pročitajte još

[FOTO] ‘Sniženja i popusti’ izložba su aktualnog trenutka, a možete ih pogledati u Galeriji Otok

Dulist

Danas se otvara izložba na temu trgovačkih lanaca, konzumerizma i trgovina

Dulist

‘NEUTRALNA PLOVNOST’ Ovu subotu popijte kavu uz slike Mara Mitrovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija