DuList IN

[FOTO/VIDEO] PASO DOBLE, JIVE… Plesna atmosfera u Lazaretima uz Petru Jeričević!

[FOTO/VIDEO] PASO DOBLE, JIVE... Plesna atmosfera u Lazaretima uz Petru Jeričević!

U Grad je stigla Petra Jeričević, plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja iz Zagreba, poznata i po pobjedi u osmoj sezoni emisije ‘Ples sa zvijezdama’, kada joj je partner bio Mislav Čavajda. Razlog njenog dolaska su radionice društvenih plesova u Lazaretima u sklopu Plesnog inkubatora, a koje će se održati od ponedjeljka do srijede.

Ovog je ponedjeljka održala prvi dan radionica za članove Plesnog studija Lazareti i otvorene satove za sve zainteresirane iz Dubrovnika pod nazivom ‘Ladies Latin Open Class’. Polaznici plešu paso doble kroz koreografiju ‘Bella Ciao’ i jive kroz koreografiju ‘Proud Mary’. Organiziran je i poseban tečaj za parove.

Jeričević nam ističe kako je presretna što može biti u Gradu i podijeliti svoje znanje sa što više ljudi. Inače, ova poznata plesačica posjeti Dubrovnik barem tri puta godišnje, a ima i kuću na otoku Korčuli.

Pleše se na otvorenom, što je izazov zbog epidemioloških uvjeta, kako kaže voditeljica Plesnog studija Lazareti Zrinka Japunčić, no potrudit će se da sve prođe u najboljem mogućem redu.

-Iznimno nam je drago što možemo ugostiti Petru Jeričević u Lazaretima. Sve se ovo ne bi moglo održati bez jake podrške Dubrovačke baštine i Kreativne četvrti Lazareta. Osim naših polaznica studija, vrata su otvorena za sve zainteresirane sugrađane koji žele doći i zaplesati. Želimo razveseliti naše sugrađane jer je trenutno malo ovakvih događanja trenutno – rekla je Japunčić te navodi kako će tijekom ljetnih mjeseci kroz projekt ‘Plesni inkubator’ pokušati dovesti još neke plesne pedagoge u Dubrovnik.

Razgovor s Petrom Jeričević možete pročitati u novom broju DuLista koji će biti od ove srijede na kioscima.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist