DuList IN

[FOTO/VIDEO] ONI SU POLUGA RAZVOJA GRADA Obrtnici izlažu svoje rukotvorine u Lazaretima

Obrtnici i udruge stigli su danas na plato Lazareta kako bi posjetiteljima predstavili vlastite rukotvorine, u sklopu Sajma tradicijskih obrta i rukotvorina. Izlagači Aeterna Nova, Artur Sebastian Design, Atelier Peridot, Udruga Dart, Deša Pro, Dubrovnik Tours & Art, Filluart, Jedro i Sele moći će kroz ovaj vikend pokazati domaćoj čeljadi i gostima Grada sve ono na čemu vrijedno rade u svojim radionicama, butigama… Riječ je o o obrtnicima i udrugama koje predstavljaju polugu razvoja i jačanja održivosti Dubrovnika kao svjetski poznate destinacije. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić prisustvovala je također sajmu, a svečano ga je i otvorila. Prilikom svog govora izjavila je među ostalim kako se uspjelo vratiti određene obrte u povijesnu jezgru, a kako bi se spriječila potpuna ‘turistifikacija’, odnosno kako bi se uspostavio održivi turizam.

Nakon toga, zabalali su i članovi FA Linđo te pjesmom i plesom okupili staro i mlado, domaće i strano. Treba istaknuti kako će se danas održati radionica ‘Konavoski vez’ u 15 sati, koju održava DEŠA te radionica izrada nakita koju održava Atelier Peridot. U nedjelju Udruga DART, Artur Sebastian Design i Dubrovnik Tours & Art održat će radonicu izrade maski i izložbu ‘Hrvatske bajke’. Istog dana Filluart će voditi radionicu izrade minijaturnih vilenjaka i patuljaka.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Stonski ljetni đir!

Dulist

[ZA DAVORA GJIVA GJIVOJA] Klapska pjesma odjeknula Sponzom, večer oplemenili i Buco i Srđan

Dulist

Srpska novinarka i TV voditeljica Dragana Kosjerina pohvalila se ‘fotkom’ iz Grada

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija