DuList IN

[FOTO/VIDEO] ONI SU POLUGA RAZVOJA GRADA Obrtnici izlažu svoje rukotvorine u Lazaretima

Obrtnici i udruge stigli su danas na plato Lazareta kako bi posjetiteljima predstavili vlastite rukotvorine, u sklopu Sajma tradicijskih obrta i rukotvorina. Izlagači Aeterna Nova, Artur Sebastian Design, Atelier Peridot, Udruga Dart, Deša Pro, Dubrovnik Tours & Art, Filluart, Jedro i Sele moći će kroz ovaj vikend pokazati domaćoj čeljadi i gostima Grada sve ono na čemu vrijedno rade u svojim radionicama, butigama… Riječ je o o obrtnicima i udrugama koje predstavljaju polugu razvoja i jačanja održivosti Dubrovnika kao svjetski poznate destinacije. Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić prisustvovala je također sajmu, a svečano ga je i otvorila. Prilikom svog govora izjavila je među ostalim kako se uspjelo vratiti određene obrte u povijesnu jezgru, a kako bi se spriječila potpuna ‘turistifikacija’, odnosno kako bi se uspostavio održivi turizam.

Nakon toga, zabalali su i članovi FA Linđo te pjesmom i plesom okupili staro i mlado, domaće i strano. Treba istaknuti kako će se danas održati radionica ‘Konavoski vez’ u 15 sati, koju održava DEŠA te radionica izrada nakita koju održava Atelier Peridot. U nedjelju Udruga DART, Artur Sebastian Design i Dubrovnik Tours & Art održat će radonicu izrade maski i izložbu ‘Hrvatske bajke’. Istog dana Filluart će voditi radionicu izrade minijaturnih vilenjaka i patuljaka.

Pročitajte još

KAKVA EKIPA! Zoran pobjednik ‘Večere za 5 na selu’

Dulist

Domenica o vezi Hane Huljić i Petra Graša: ‘Mobitel mi je zvonio više nego kad objavim novu pjesmu’

Dulist

FOTOGALERIJA Tko je danas điravao Stradunom?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija