Sport

[FOTO/VIDEO] NA PESKARIJI Tko je sve zaronio ‘u plavo’ i razgledao podvodnu izložbu?

U sklopu projekta ‘Pogled u plavo’ građani i gosti mogli su sudjelovati u besplatnom probnom ronjenju s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja na Peskariji.

Zaronom u bazen ‘Pogleda u plavo’ posjetitelj ima priliku i razgledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine. I sve to uz glazbenu podlogu!

Posjetitelji su ronili uz stručno vodstvo instruktora ronjenja i ronioca Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske uz podršku Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS i Ekološko ronilačkog kluba Ragusa, a sve u sklopu velike jubilarne ekološke akcije ‘EKO DUBROVNIK 2022.’ Nakon predavanja o štetnom utjecaju mikroplastike na more i morske organizme, 21. svibnja 2022. provodit će se velika ekološka akcija čišćenja podmorja ‘EKO DUBROVNIK 2022.’, u organizaciji Centra za ronjenje i sportove na vodi ABYSS i Ekološko ronilačkog kluba Ragusa. Kako bi sačuvali podmorje i za buduće generacije, u ekološkoj akciji će sudjelovati više od 130 ronilaca iz različitih dijelova Republike Hrvatske, a priključit će se i ronioci iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine koji će čistiti podmorje u Portu.

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

MEDITERANSKE IGRE ‘Super Mario’ izborio finale u disciplini 100 metara slobodno, postavio i osobni rekord

Dulist

BORBA ZA BRONCU Bijač: ‘Moramo učiniti sve kako bismo donijeli medalju u Hrvatsku’

Dulist

BARAKUDE IZGUBILE PROTIV ŠPANJOLSKE Ništa od finala Svjetskog prvenstva

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija