Grad

FOTO/VIDEO Na gradilištu PŠ Motovjerna radi se punom parom

FOTO/VIDEO Na gradilištu PŠ Motovjerna radi se punom parom

U tijeku je rušenje stare zgrade PŠ Montovjerna. Radovi se  odvijaju punom parom do čak 19 i 30 sati. Zanimljivo, cavtajskoj tvrtci Texo Molior koja je sa Strabagom kao zajednica ponuditelja odabrana za izvođača radova, ovo je prva škola koju će sagraditi. Do sad uglavnom su radili na izgradnji shopping centara, hotela, konkretno Libertas Rixosa.

Buka s gradilišta ne smeta tamošnjim stanarima, štoviše, prolaznici zadovoljno povire, jer su očito jedva dočekali izgradnju škole. Potpuno sravnjenje stare zgrade PŠ Motovjerna sa zemljom očekuje se za 2-3 dana.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kao investitor ishodio je u travnju 2018. građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije – dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna. Planiranim projektom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju jednosmjenske nastave za učenike od prvog do osmog razreda. Škola će u jednoj smjeni moći smjestiti 448 učenika, po 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja, 8 nižih i 8 viših.

Postojeća građevina nadograđuje se za jedan kat i dijelom spušta u podrum te se prostorno prilagođava i povezuje s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok se sportska dvorana povezuje s prostorima u podrumu. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa. Investicija je vrijedna nešto više od 70 milijuna kuna s PDV-om.

– Već godinama radimo ovdje, trenutno i na rekonstrukciji zračne luke. Sigurni smo kako ćemo školu napraviti, ne samo u roku, već i u vrhunskoj kvaliteti. Potrudit ćemo se držati svih naših termina i obaveza. Nadamo se kako ćemo dobiti i potporu Grada, a mi ćemo ponuditi našu pomoć svim gradskim službama kako bi zajedno taj projekt i odradili – poručio je u prosincu prošle godine pri potpisivanju ugovora o izvođenju radova predstavnik izvođača, Sven Muller.

Kako izgleda rušenje stare zgrade PŠ Montovjerna pogledajte u videima dolje.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist