DuList IN

[FOTO/VIDEO] MA GENIJALNI SU! Kandidati ‘Večere za 5’ pripremaju se za humanitarnu akciju: ‘Vjerujemo da će Dubrovčani pomoći’

Nemaju tremu, jedva čekaju petak i svih pozivaju da se pridruže u pomoći! Sudionici dubrovačkog tjedna ‘Večere za 5 na selu’, koji su oduševili Lijepu našu, sutra spravljaju jela u sklopu humanitarne večere za COVID odjel u Općoj bolnici Dubrovnik. Već danas su ušli u kuhinju restorana Mimoza, a sve radi dobre pripreme. Ivana Bačić se vratila unatrag i istaknula da je Priscila prizvala ovu humanitarnu akciju.
-Prvi intervju koji smo dali za jedan lokalni medij, Priscila je izrazila želju da bi bilo dobro iskoristiti ovu popularnost i napraviti nešto humano. Nakon dva dana stigao je poziv Ane Obradović Skračić. Napisala sam u grupu o čemu se radi i svi su bili za. Svi za jednog, jedan za sve – istaknula je Ivana Bačić, a Zoran Kosović kroz smiješak dodao: ‘Nas pet mušketira’.


Kad nam je Matej Oroz rekao da mu je sad sve zastrašujuće, pitali smo zašto. Razlog je sasvim opravdan.
-Pazite, mi smo dosad kuhali unutar kuće, za našu obitelj i prijatelje. Sad odjednom dolazimo u situaciju gdje radimo sto obroka – istaknuo je. No, oni se svi skupa vesele petku i govore da im je izazov raditi u profesionalnoj kuhinji. I nemaju treme jer, dodaju, prvenstveno zbog toga što imaju dvije desne ruke u kuhinji. ‘Vjerojatno ćemo nešto i naučiti’, navode.
Za menije su htjeli napraviti kombinaciju jela koja su kuhali u ‘Večeri za 5’, nešto što bi bilo najpraktičnije. Priscilin meni su, kako kažu, odmah ‘stavili sa strane’, radi tikvi. ‘Đe ćemo mi sad naći 70 bundeva’, kroz smijeh će. Očekuju dobru posjetu i da će se odazvati veliki broj ljudi.
-Vjerujemo da Dubrovčani vole pomoći – naglasila je Priscila Zumpano Martinović, a Zoran dodao: ‘Mi naravno želimo da ljudi probaju i dobru hranu’.


-Bit će zanimljivo, dobro će se pojest’ i zabavit’. Ništa nije teško u životu, samo treba naći vremena. Gdje ima volje, ima i načina – kazala je Ivana, a istog je mišljenja i ostatak ekipe. Sudionici ‘Večere za 5’ su istaknuli da bi voljeli da se i dostave rezerviraju kako bi bili u potpunosti spremni.

Ivana Tomić Pazin, vlasnica restorana Mimoza navodi da je cijela humanitarna akcija čini sretnom te najavljuje kako će se u sklopu večere organizirati i tombola.
-Meni ovo nije stran pojam jer sam tijekom svih ovih godina rada bila uključena u dosta humanitarnih akcija. U Mimozi smo radili dosad puno humanitarnih večera. Drago mi je da su se kandidati Večere za 5 uključili u akciju, zaista su besprijekorni i odmah se rodila povezanost. Mislim da ćemo zajedno napraviti nešto dobro i korisno za bolnicu. Očekuje nas i ‘solidan’ zabavni program, koliko možemo reći u ovome svemu, ali i bogata tombola te će sva prikupljena sredstva ići za nabavu potrebne opreme za COVID odjel. Pozivam sve da doprinesu na svoj način – naglasila je.

Detalji o menijima
Večera u restoranu Mimoza održava se 12. studenog u 19 sati, a u ponudi su dva jelovnika – mesni i riblju.
‘Mesni dernek’ sastoji se od brusketa s tri vrste namaza, domaćih njoka u umaku od junećeg mesa s miješanom sezonskom salatom. Riblji jelovnik je ‘Morski zicer’ s crnim rižotom sa sipom i gamborima, pečenom ribom s povrćem uz mediteranske mirodije uz miješanu sezonsku salatu. Za kraj svi će se zasladiti tortom Mimoza.
Cijena jelovnika po osobi je 150 kuna, a sredstva prikupljena od večere uplaćuju se na račun udruge ‘Bog Pravda Poštenje’ koja dalje idu za ciljane donacije za Covid odjele OB Dubrovnik. Rezervacije mjesta za večeru, ali i dostavu večere su na telefon: 099 3321071 i 020 411 157.
Zbog epidemioloških mjera mjesta su ograničena, stoga, pozivaju organizatori, ne oklijevajte i rezervirajte svoja mjesta na vrijeme. Rezervacije se primaju do 11. studenog do 15 sati. Uz rezervaciju potrebno se odmah izjasniti za jelovnik, a pri dolasku morate predočiti covid potvrdu. Za one koji iz nekog razloga ne mogu doći i pružiti podršku ovoj hval vrijednoj akciji, radit će se dostava na području grada za koju možete zvati na brojeve 099 332 1071 i 020 411 157.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] PRAVA FESTA ISPRED DVORANE Ragusa slavi naslov prvakinja!

Dulist

[STARI MOJ] Tamburaš Stanko Šarić ima hit čiji je autor Pero Šiša

Maria Prkut

DUff otvorio prijave za 11. izdanje!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija